Broodje ei met bacon en kaas uit de oven

Een glutenvrij broodje ei met bacon en kaas uit de oven ziet er niet alleen super leuk uit, maar het is ook nog eens super eenvoudig om te maken. En het smaakt ook nog eens heerlijk.

Gang Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword bacon, ei, ei uit de oven, gluten-free, glutenvrij, glutenvrij ontbijt, ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 glutenvrije kaiserbroodjes Schär
  • 4 eieren M
  • 2 dikke plakken bacon
  • geraspte kaas

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Zorg ervoor dat de kaiserbroodjes goed ontdooit zijn.

  3. Snijd voorzichtig de bovenkantjes van de glutenvrije kaiserbroodjes en hol ze vervolgens uit. Duw de binnenkant wat platter met je vingers zodat je ze straks goed kunt vullen.

  4. Snijd de plakken bacon in blokjes.

  5. Strooi wat geraspte kaas in de broodjes en vul ze vervolgens met de stukjes bacon.

  6. Breek het ei boven het broodje en giet deze er voorzichtig in zodat de dooier heel blijft.

  7. Zet de broodjes in een ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin.

  8. Dek nu de ovenschaal af met wat folie om te voorkomen dat de broodjes zwart worden. Laat het ei nog zo'n 10 minuten door garen onder de folie totdat het helemaal gestold is.

Notities

Zeg nu zelf, ziet dit er nu niet super leuk uit?

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie