Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella

Een super lekkere hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella waar je eindeloos mee kunt variëren. Lekker met bijvoorbeeld een kopje soep, een frisse salade of gewoon zo tussendoor.

Gang Bijgerecht, Lunchgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij
Keyword gluten-free, glutenvrij, glutenvrij bladerdeeg, hartige taart, plaattaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Ontdooitijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg Granny Green
  • 5 eetlepels gezeefde tomaten
  • 0,5 theelepel knoflookpuree
  • 0,5 theelepel rode peper puree
  • 10 cherry tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 0,25 courgette
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Laat het glutenvrije bladerdeeg eerst even op het aanrecht ontdooien. Dit duurt ongeveer een half uur.

  2. Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  4. Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.

  5. Snijd ook de mozzarella en cherry tomaten in plakjes.

  6. Meng de gezeefde tomaten met de knoflook- en rode peper puree samen met wat peper en zout naar smaak. Ik gebruik altijd de tubes van Santa Maria. Deze zijn o.a. bij Albert Heijn te koop.

  7. Leg 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar en snijd de 5e doormidden. Plak de velletjes aan elkaar door de randjts op elkaar te leggen en aan te drukken.

  8. Vouw de buitenste randjes naar binnen zodat je een opstaand randjes krijgt.

  9. Bestrijk het bladerdeeg met de tomatensaus.

  10. Leg hier vervolgens de plakjes mozzarella op.

  11. Verdeel daarna de courgette en paprika over de hartige plaattaart.

  12. Leg als laatste de plakjes cherry tomaat op de plaattaart en bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak.

  13. Breng het geheel verder op smaak door er nog wat Italiaanse kruiden over te strooien.

  14. Bak de hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van de oven.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie