Boerenomelet met ham, doperwten, lente-ui en paprika

Snel, makkelijk en super lekker is deze heerlijke boerenomelet met ham, doperwten, lente-ui en paprika. Een top ontbijtgerecht voor de start van je dag, maar ook heerlijk als lunch.

Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Nederlands
Keyword ei, glutenvrij, omelet, ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 5 eieren
  • scheutje melk
  • 1 handje doperwten
  • 1 kleine rode punt paprika
  • 125 gram hamblokjes
  • 3 lente-uitjes
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 10 stengels bieslook
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • margarine of olie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de paprika in blokjes en de lente-ui in ringetjes.

  2. Klop de eieren samen met een scheutje melk en wat peper en zout naar smaak los.

  3. Knip de bieslook en krul peterselie boven het eimengsel fijn en roer even door. Een speciale kruidenschaar biedt uitkomst. Ik heb sinds kort zo'n ding, echt top!

  4. Verhit een beetje margarine of olie in een koekenpan met dikke bodem.

  5. Verhit een scheutje margarine of olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de hamblokjes, paprika en lente-uitjes.

  6. Voeg na ongeveer 3 minuten het los geklopte ei toe. Strooi er een handje gerapste kaas over heen.

  7. Laat het ei op een laag vuur stollen. Bij een te hoog vuur wordt je boerenomelet aan de onderkant te bruin of zelfs zwart.

  8. Als het ei bijna gestold is (het mag best nog een beetje waterig zijn) dan leg je een bord op zijn kop in de koekenpan.

  9. Draai de koekenpan en het bord tegelijk om zodat je boerenomelet op het bord terecht komt.

  10. Laat je omelet voorzichtig in de pan glijden. Bak nu de andere kant gedurende een paar minuten en klaar is je boerenomelet met ham, doperwten, lente-ui en paprika.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie