Vrij van gluten cakemix Albert Heijn

Vrij van Gluten Cakemix Albert Heijn

Een tijdje terug waren de “Vrij van Gluten” producten bij Albert Heijn op de bonus. Uiteraard hebben Sophie en ik toen flink ingeslagen en ook eens een pak “Vrij van Gluten Cakemix” gekocht.

Gisteren kwam Sophie naar mijn toe. “Mama, mag ik een cupcake taart zonder grugrus?” wat betekent “Mama, mag ik een cake zonder gluten?” ha, ha.
Uiteraard weer eens weinig tijd, dus het pak cakemix kwam erg goed van pas.
Op de verpakking staat dat je 225 gram margarine toe moet voegen. Wellicht kan je plantaardige margarine toevoegen om de cake lactosevrij te maken, maar ik vind margarine in banket als vloeken in de kerk, dus heb ik 225 gram ongezouten roomboter toegevoegd. Vervolgens 4 eieren toegevoegd zoals op de verpakking staat en mixen maar.

Het beslag is verrassend snel klaar en ruikt erg lekker. Sophie stond al gauw de spatel af te likken, dus dat beloofd wat goeds. Wat mij direct opviel is dat er niet zo’n chemisch luchtje aan dit beslag zit zoals je vaak bij andere glutenvrije cakemixen hebt.

 

Ik heb een heteluchtoven, dus ik heb de cake gebakken op 160 graden Celsius gedurende 50 minuten. Wellicht kan de volgende keer de oven zelfs op 150 graden Celsius en dan 60 minuten aangezien de cake in het midden gescheurd was.
Uiteraard werkt elke oven anders en ken jij je oven zelf het beste, dus kan het soms wat verschillen.

Na de baktijd heb ik de cake af laten koelen op een rooster en daarna hebben we met zijn allen een plakje genomen.
Wat een ontzettend lekkere cake. Zachte textuur, heerlijke cakesmaak en geen chemische nasmaak.

En nu zelfs vandaag is de cake nog super lekker. Absoluut niet droog en nog steeds dezelfde textuur.
Echt een aanrader deze glutenvrije cakemix. Bij ons komt deze standaard in het keukenkastje te staan.1 thought on “Vrij van gluten cakemix Albert Heijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code