Thaise kabeljauw uit de oven

Minstens een keer per week eten wij in huize Dobber vis. Het liefst zou ik het zelf nog veel vaker willen eten, maar mijn kieskeurige moppies beperken zich tot af en toe een stukje witvis en soms zalm. O ja, en haring, maar daar ben ik nu juist weer niet zo gek op en vind ik ook geen avondeten.

Afgelopen week heb ik deze mega lekkere gluten- en lactosevrije (ook melkvrije) Thaise kabeljauw met groenten uit de oven gemaakt voor mijn gezinnetje. Tot mijn verbazing was dit heerlijke stukje Oosterse vis met groenten binnen een mum van tijd opgegeten. Voor herhaling vatbaar dus. Deze Thaise kabeljauw is niet alleen super lekker, gezond en makkelijk, maar staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met witte pandan rijst.

Wil je deze Thaise visschotel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.



Thaise kabeljauw met groenten uit de oven

Een heerlijke en super makkelijke Thaise kabeljauw met groenten uit de oven welke ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Thais
Voorbereidingstijd 18 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauw
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 150 gram doperwten
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 2 sjalotjes
  • 10 gram koriander
  • 3 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels glutenvrije Japanse sojasaus tamari
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel palmsuiker
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snipper de gember, sjalotjes en rode peper in de hakmolen van de staafmixer.

  3. Meng het limoensap, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, arachideolie en palmsuiker in een kommetje met wat peper en zout naar smaak. Voeg de gember, sjalotjes en rode peper er aan toe en meng goed door elkaar.

  4. Bestrijk de kabeljauw aan beide kanten met wat marinade en zet even aan de kant. Zet ook de overgebleven marinade even aan de kant. Deze heb je straks weer nodig voor de groenten.

  5. Snijd de paksoi in stukjes, de prei in ringen, de paprika in reepjes en de rode ui in blokjes.

  6. Verdeel de paksoi, prei, paprika, rode ui en doperwten over een diepe bakplaat (braadslee) en bestrooi met de rest van de marinade. Meng even goed door.

  7. Scheur de blaadjes van de koriander met de hand in kleine stukjes en verdeel deze over de groenten. 

  8. Leg als laatste de stukken kabeljauw op de groenten. Laat de Thaise kabeljauw in zo'n 12 minuten gaar worden in het midden van de oven.

Notities

Serveer de Thaise kabeljauw met groenten uit de oven met witte pandanrijst.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije Aziatische recepten? Je vind ze allemaal op onze pagina met Oosterse gerechten.



Volgen jullie onze avonturen al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code