Amandelspijs

Een heerlijke recept voor de lekkerste huisgemaakte amandelspijs. En natuurlijk gewoon gluten- en lactosevrij.

Gang Koekjes, Sinterklaas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 500 gram
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 1 ei (M)

Hoe maak je het?

  1. Doe de amandelen met de suiker in de food procesor. Als je de hakmolen van de staafmixer gebruikt dan kun je dit het beste in delen doen voor een goed resultaat.

  2. Hak de amandelen met de suiker zo fijn mogelijk.

  3. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het amandel/suiker mengsel en schep dit even door elkaar. 

  4. Snijd de citroen nu in 2 stukken en knijp deze uit boven het amandelmengsel. Voeg vervolgens het ei toe. 

  5. Hak alles nu goed fijn in de food procesor of hakmolen totdat het mengsel tot en bal gaat vormen. Je amandelspijs is nu klaar. 

  6. Wikkel het amandelspijs in een stukje huishoudfolie en laat even een uurtje rusten in de koelkast.

Notities

Natuurlijk kun je amandelspijs kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is zoveel lekkerder en helemaal niet moeilijk zoals je ziet.

Amandelspijs kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, maar is ook zeer geschikt om in te vriezen.

Heerlijk met gevulde speculaas