Pittige pompoen-paprikasoep, een heerlijk herfstrecept.

Het is weer herfst! De blaadjes zijn inmiddels allemaal zo’n beetje van de bomen gevallen. De dagen worden steeds korter en inmiddels is het ook een stuk kouder geworden. Maar herfst betekent ook tijd voor andere gerechten! Bij herfstgerechten denk ik vrijwel direct aan pompoen. Pompoen hoort voor mij echt bij de herfst en je kunt er echt eindeloos veel gerechten mee maken.

‘t Ja, en dan wordt het moeilijk. Keuzes, keuzes, keuzes! Want wat ga je nu als eerste maken? Stamppot, puree, saus of toch soep. Pompoensoep is natuurlijk erg lekker, maar eigenlijk vind ik alleen pompoensoep wat saai. Voor mij heeft het net even wat meer nodig als alleen pompoen. Daarom heb ik deze pittige pompoen-paprikasoep gemaakt.

Een heerlijke spicy paprika-pompoensoep met net dat beetje extra. Gewoon een beetje extra pit laat maar zeggen. Tot mij verbazing vind zelfs kleine Sophie deze variant heerlijk. Dan wordt dit vast weer een blijvertje in de Dobber familie.

Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan snel verder hieronder!



Pittige pompoen-paprikasoep

Haal de herfst in huis met deze heerlijke spicy paprika-pompoensoep.

Gang Lunchgerecht, Soep
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 1 grote pan
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 1 fles pompoen
  • 3 rode punt paprika's
  • 2 rode pepers
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
  • 2 middelgrote uien
  • 2 liter water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 7 takjes blad peterselie
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • peper en zout
  • olijfolie
  • alpro kookroom optioneel

Hoe maak je het?

  1. Schil de flespompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Verwijder vervolgens de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze ook in blokjes.

  3. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Hoeft niet al te netjes aangezien de soep straks gepureerd wordt.

  4. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ook deze in stukjes.

  5. Verhit in een grote soeppan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.

  6. Voeg vervolgens de pompoen- en paprikablokjes toe. Roerbak gedurende zo'n 5 minuten.

  7. Giet daarna 2 liter water in de pan. Voeg ook de groentebouillonblokjes toe samen met de verse peterselie blaadjes en tijm.

  8. Als laatste voeg je het paprikapoeder toe samen met de cayennepeper.

  9. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 15 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht is.

  10. Pureer de pittige pompoen-paprikasoep met de staafmixer. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.

  11. Schenk de soep in een kom en voeg eventueel een scheutje alpro kookroom toe.

Notities

Zoals je in het pittige pompoen-paprikasoep recept kunt lezen kun je eventueel wat lactosevrije room toevoegen, maar dit hoeft natuurlijk niet. 

Persoonlijk vind ik de soep zonder room het lekkerst, maar smaken verschillen natuurlijk.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met herfstrecepten!

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code