Onze favoriete lente recepten

Het is weer de 15e van de maand, dus tijd voor “wij bloggen glutenvrij”! Het onderwerp deze maand is “mijn favoriete lente recept”, maar je raadt het al. Sophie en ik kunnen het weer eens niet eens worden over welk gerecht nu toch echt het lekkerst is, dus we maken er maar een top 5 van, onze favoriete lente recepten 😉

  

5. Roer-ei met zalm en lente-uitjes

Een super lekker en gezond ei-gerechtje. Heerlijk op een sneetje glutenvrij geroosterd meergranenbrood. Dit gerecht is een van mij favorieten. Zeker als het wat mooier weer wordt. Lekker op een zondagochtend als ontbijt. Een perfect gerecht om je dag mee te starten.

 

 

 

 

 

 

 

4. Tomatensoep met basilicum

Een van Sophie’s favoriete gerechten en de manier om bij haar de broodnodige vitamines naar binnen te krijgen. ‘t Ja, het blijft natuurlijk een kieskeurige kleuter en groente zijn tegenwoordig ‘enge’ dingen, pfff.

De tomaten zijn nu weer regelmatig in de aanbieding, dus weer lekker inslaan en ze minstens een week laten rijpen op het aanrecht. Zo wordt je tomatensoep nog lekkerder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Griekse kofta met courgette en aubergine

Een gerecht wat wij allemaal graag eten in huize Dobber. De Griekse kofta met courgette, aubergine, maar ook heerlijke verse tomaten.

Dit gerecht geeft me ook echt dat lente gevoel door de courgette, tomaat en aubergine.

 

 

 

 

 

 

 

2. Eiersalade met bieslook

Mijn favoriete gerechtje! Deze eiersalade maak ik eigenlijk al heel wat jaartjes en met een paar kleine aanpassing is deze eiersalade met bieslook gewoon gluten- en lactosevrij.

Super lekker op een toastje, crackers of zoals op de foto met een glutenvrije ciabatta.

 

 

 

 

 

 

1. Tagliatelle met zalm en groente in basilicumroomsaus

Ik denk dat dit toch wel ons meest favoriete lente (en zomer) recept is. Gluten- en lactosevrije tagliatelle met zalm, courgette, spinazie, paprika, broccoli en zalm met een heerlijke zelfgemaakte basilicumroomsaus.

 

 

 

 

 

 

 

  

Benieuwd wat de andere glutenvrije bloggers over dit onderwerp schrijven? Kijk dan snel op hun website.

De blogs die deze maand mee doen zijn:

Glutenvrij kind

Annemiek Nauta

Sophie Glutenvrij

Glutenvrij in Utrecht

Smaakvol Glutenvrij

Ik ben glutenvrij

 

2 thoughts on “Onze favoriete lente recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code