Ons favoriete winterrecept

Het is weer de 15e van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor een gezamenlijk blog van #wijbloggenglutenvrij. Dit keer is het onderwerp: ons favoriete winterrecept. Pfff, dat is even moeilijk kiezen zeg. Zeker omdat wij als gezin best wel veel dingen lekker vinden.

Daarom heb ik een top 3 gemaakt van onze favoriete wintergerechten met uiteraard een link naar de recepten zodat je de gerechten zelf ook thuis kunt maken.

Benieuwd naar onze top-3? Scroll dan snel  naar beneden.

  

3. Wintergroenten (vergeten groente) uit de oven

Een tijdje terug kwam ik bij Albert Heijn rode kool spruiten tegen waar ik iets mee moest doen. Altijd leuk om weer nieuwe producten te ontdekken. Hoewel….rode kool spruiten zijn er eigenlijk al best wel lang, maar zijn een soort van vergeten. Daarom vallen ze ook onder de vergeten groenten. Net als de paarse wortel en pastinaak welke ook in deze heerlijke groente schotel voorkomen. Het is echt een van onze favoriete gerechten geworden. Deze wintergroenten zijn super lekker met beenham uit de oven en geroosterde aardappeltjes. Maak het geheel af met wat cranberry compote en smullen maar.

 

2. Witlofstamppot met appel en gerookte zalm

Bij een wintergerecht denk je natuurlijk direct aan stamppot. Ik ben een echte Hollandse en ben dan ook opgegroeid met boerenkool en hutspot wat ik nog steeds erg lekker vind. Witlof, vroeger ook een echte wintergroente, is eigenlijk nooit een van mijn favorieten geweest, dus ik maakte het eigenlijk vrij weinig. Eigenlijk zonde, want het is best een veelzijdige groente. Tot deze witlofstamppot met appel en gerookte zalm. Echt ontzettend lekker geworden en ook nog eens gluten- en lactosevrij. Inmiddels staat dit gerecht regelmatig bij ons op het menu. Deze heerlijke stamppot kun ik eigenlijk het hele jaar door maken aangezien witlof tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar is.

 

1. Knolselderij stamppot met prei, pastinaak en spekjes

En natuurlijk op nummer 1 wederom een stamppot! Een verrassend lekkere stamppot met prei, aardappels, spekjes en 2 vergeten wintergroenten, namelijk knolselderij en pastinaak. Deze stamppot is altijd echt genieten. Zeker als het buiten guur en koud is. Heerlijk met een stukje rookworst.

 

 

Ben je benieuwd wat mijn collega bloggers deze maand over dit onderwerp hebben geschreven? Kijk dan snel op hun blog. De deelnemers van deze maand zijn:

annemieknauta.nl
sophieglutenvrij.nl
glutenvrijinutrecht.nl/blog
glutenvrijhoorterbij.nl
metzondergluten.com
meerdanglutenvrij.nl
rose-a-licious.be
glutenvrijkind.wordpress.com
smaakvolglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl
doemijglutenvrij.nl

  

Ons favoriete winterrecept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code