Leev introduceert OERRR! Ook glutenvrij

De nieuwe OERRR-producten van Leev zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo, Plus, Hoogvliet, Marqt, Dekamarkt, diverse natuurwinkels en natuurlijk via de webshop van Leev. Het 100% biologische assortiment bestaat uit tussendoortjes, broodvervangers, bakproducten en ontbijtgranen zoals muesli en havermout.

Door het kopen van Leev producten steun je ook nog eens een heel goed doel. De bedrijfswinst van Leev gaat namelijk volledig naar de Leev Foundation om kwetsbare jongeren te helpen. Zo is er Leevboerderij Het Erfdeel waar jongvolwassenen verblijven die niet thuis of zelfstandig kunnen wonen. De hulp aan deze jongeren is schaars in Nederland. Leev biedt deze jongeren een veilig thuis en ambulante begeleiding om ze weer op weg te helpen in de maatschappij.

De introductie van de nieuwe producten gaat samen met een nieuwe uitstraling van de verpakkingen, maar ook de producten zijn verbeterd. De OERRR-koeken bevatten bijvoorbeeld meer vezels en De OERRR-wafels zijn van 100% authentieke granen zoals maïs, quinoa en zilvervliesrijst. In het OERRR-assortiment zijn ook een aantal nieuwe glutenvrije producten opgenomen welke Sophie en ik,  naast een aantal glutenvrije specials die al een tijdje op de markt zijn, uitgebreid mochten testen. Hoe leuk is dat?!

 

Afgelopen woensdag werd er een grote doos bij ons bezorgd met daarin heel veel gluten- en lactosevrije producten zoals glutenvrije haverpops, kinderboerderij krokante flakes bio, stroopwafels met caramel, glutenvrije galetten, Oerchips zeezout, Oerchips Sour Cream & Onion, Noppes blauwe bes, glutenvrije choco XL, Oerrr wafels meergranen & sesam, meergranen crackers met boekweit en lijnzaad, glutenvrije havermout en biologische mix voor haver & banaan koekjes.

De afgelopen dagen hebben Sophie en ik uitvoerig alle producten getest. Waarvan ik verwachtte dat Sophie absoluut niet zo lusten, at ze met smaak op. Ook ik vond een aantal dingen echt boven verwachting. Wil je onze test resultaten weten? Scroll dan snel naar beneden!

 

 

  

 

Glutenvrije haverpops met honing

Vaak als we in de supermarkt lopen wijst Sophie naar de pakken met cereals en ontbijtgranen.  “Mama, wil je die zonder gluten maken voor mij?” vraagt ze dan vaak. Ze kon haar geluk dan ook niet op toen ze de glutenvrije haverpops met honing in het pakket van Leev vond. Het moest eerst met melk uitgeprobeerd worden. Dat vond ze super lekker tot mijn verbazing. Mijn zeer kieskeurige kleuter die graantjes eet. Wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. Inmiddels worden de haverpops ook als snack door haar naar binnen gewerkt zonder melk en is de zak bijna leeg.

 

 

 

Glutenvrije stroopwafels met caramel

Een super lekkere stroopwafel voor iedere zoetekauw. Heerlijk krokante wafels en goed gevuld met caramel. Sophie en ik hebben ze inmiddels allemaal op.

 

 

 

 

 

 

Glutenvrije galetten.

Ook deze zijn hier helemaal goed gekeurd. Een heerlijk krokant wafeltje en goed van smaak. Je kunt de galetten zo eten, maar je kunt er eventueel ook wat vulling tussen smeren of ze lekker op snoepen met wat vanille roomijs.

 

 

 

 

 

 

 

Oerchips met zeezout en Oerchips Sour Cream & Onion

Deze chips vond ik echt verrassend lekker. De chips zijn gemaakt van linzen, dus ik was eigenlijk wat bevooroordeeld, maar dat was geheel onterecht. Echt super lekker zijn deze chips. Zeker de Sour Cream & Onion. Dat zakje was ook vrij snel leeg.

 

 

 

 

  

Kinderboerderij krokante flakes

Sophie wilde ze graag met melk, maar dat bleek niet zo’n succes. Dus toen maar lactosevrij yoghurt er door heen geroerd en als extra aanvulling een lekker wat blokjes verse appel er doorheen gedaan. Dat bleek een super combinatie. Erg lekker.

 

 

 

 

 

 

Noppes blauwe bes

Boven verwachting lekker! Vallen zeer in de smaak bij Sophie, dus deze gaan voortaan mee naar school als tussendoortje. Sophie noemt ze rozijntjes repen, want ze vind ze daar naar smaken. Zak is inmiddels leeg, dus komende week maar even nieuwe kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Glutenvrije choco XL

Jammer genoeg mocht Sophie deze niet proeven i.v.m. de lactose, maar ik gelukkig wel. Echt een super lekkere, brosse koek met lekkere stukjes chocolade erin. Voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

 

OERRR Wafels meergranen & sesam

Lekker met een plakje kaas, wat hummus of gewoon wat jam. Sophie vind ze zonder beleg het lekkerst en eet ze als tussendoortje. Niet gedacht dat ze deze zou eten, dus heel blij mee. Weer een gezond tussendoortje 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Meergranen cracker met boekweit en lijnzaad

De variaties om deze heerlijke crackers te beleggen zijn eindeloos. Je kunt er bijvoorbeeld lekker wat avocado op smeren met wat zeezout en daarna beleggen met een plakje jonge kaas. Wat rauwkost er over heen. Of ook erg lekker met wat cottage cheese, vleugje zwarte peper, komkommer en bieslook. Of zoals Sophie ze graag eet, met pure chocopasta of pindakaas. ‘t Ja, dat kan natuurlijk ook 😉 Wederom niet verwacht dat Sophie deze crackers zou eten, maar erg blij dat ze het wel doet.

 

 

Glutenvrije havermout

Havermout kan je natuurlijk koken met wat melk, maar je kunt er natuurlijk ook andere dingen mee maken. Wat denk je bijvoorbeeld van haverpannenkoeken, haverkoekjes, haverbroodjes of zelfs havermelk? Of je kunt het zelfs vermalen en gebruiken als meel.

Wellicht is het leuk om binnenkort eens wat recepten online te zetten met glutenvrije havermout. Het zal je nog verbazen wat er allemaal mogelijk is.

 

 

 

 

 

 

Biologische mix voor haver & banaan koekjes

Dit is echt onze favoriet. Wat zijn deze koekjes lekker zeg! En ook nog eens super snel klaar. Gewoon wat banaan bijvoegen, 1 ei en boter (wij hebben MinusL boter gebruikt) kneden, vormen, bakken en klaar!

 

Sophie en ik hebben genoten van alle producten en het samen proeven. Ik ben erg blij dat we weer een aantal gezonde tussendoortjes voor Sophie hebben gevonden. Dank daarGluten- en lactosevrij eten hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, maar als je een zeer kieskeurige kleuter hebt, dan is dat best wel eens een uitdaging. Zeker als het ook nog eens gezond is 😉

Wil je deze producten van Leev ook eens proberen? Beleev het zelf en koop deze producten bij o.a. Albert Heijn, Jumbo, Plus en diverse natuurwinkels of de webshop van Leev. 

 

Bron: www.leev.nu

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code