Nieuw in de supermarkt – gluten- en/of lactosevrij

Wat is nieuw in de supermarkt, glutenvrij en/of lactosevrij?

De afgelopen periode ben ik erg druk geweest. Verbouwing van de keuken, vervolgens gestart met een nieuwe baan en ook nog eens heel wat tropisch warme dagen achter de rug. Daardoor zijn er helaas wat dingen bij ingeschoten. Gelukkig nog wel de gluten- en lactosevrije recepten kunnen posten, maar het glutenvrije blog en nieuwsbrief zijn er een beetje bij ingeschoten. Inmiddels begin ik weer een beetje mijn draai te krijgen en bovendien zijn de tropische dagen ook verleden tijd, dus nu weer volop aandacht voor mijn blog Sophie Glutenvrij.

Wat ik ook een beetje heb versloft is het delen van de nieuwe producten en mijn ontdekkingen. Ik heb ze al wel grotendeels voor jullie op mijn Facebook pagina gezet, maar eigenlijk horen ze hier ook thuis op de website. Vandaar dat ik in dit artikel een overview heb gemaakt van nieuwe gluten- en lactosevrije producten welke nieuw in de supermarkten verschenen zijn of welke ik bijvoorbeeld bij toeval ontdekt heb.

 Nieuw bij Deen!
Deen glutenvrij soesjes

Een paar weken geleden kwam ik deze schatjes tegen. Glutenvrije slagroomsoesjes! Helaas niet lactosevrij, maar hé?! GLUTENVRIJ!!! Whoop, whoop! En ook nog eens leuk geprijsd. 15 stuks voor € 2,50. Goed bezig Deen!

 

 

Deen ontbijtkoek naturel, rozijnen en cranberry

Ook deze is inmiddels alweer een tijdje verkrijgbaar bij Deen supermarkten. Gluten- en lactosevrije ontbijtkoek in de smaken naturel, rozijn en cranberry. Sophie is er in ieder geval dol op.

 Nieuw van Arla lactofree

Arla lactofree kwark en crème fraîche. Onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.

 

 Nieuw van Alpro

Ook nieuw in de supermarkt Alpro variatie op yoghurt Framboos-Cranberry, Mango en Kers. 3 heerlijke nieuwe smaken van Alpro!

 

 

Alpro ice cream

Deze had ik al eens via de Alpro newsletter voorbij zien komen, maar gisteren voor het eerst zelf gezien in het vriesvak van de Plus. Van de week maar eens aanschaffen, want deze hebben Sophie en ik nog niet geprobeerd. Dit lactose- en melkvrije ijs is onder andere ook bij Albert Heijn verkrijgbaar.

 Nieuw bij Albert Heijn

AH glutenvrije pasta’s

Een aantal weken geleden kwam ik deze gluten- en lactosevrije pasta’s op basis van peulvruchten bij toeval tegen bij Albert Heijn doordat ze op de bonus waren. Direct maar alle soorten meegenomen om te proberen. En dat moet ik nog steeds doen….ha, ha.

 

 

AH vrij van lactose kwark en volle yoghurt

Deze 2 kwam ik vanmorgen tegen op de website van Albert Heijn. Komende week maar even langs rijden, want deze lactosevrije yoghurt en kwark willen we graag uitproberen.

 Croky chips

Sinds een tijdje zijn bijna alle chips van Croky glutenvrij, met uitzondering van de hula hoops! Yes! Eindelijk kunnen we nu genieten van alle smaken zonder ons zorgen te hoeven maken. Ja, okay, misschien over hier een daar een kilootje extra, maar ja, morgen maar weer een extra rondje hardlopen 😉

De Croky Saté, tortilla nacho cheese en Bicky burger zijn echter niet lactosevrij.

Nature Crops quinoa soep

Wederom bij de Plus gespot en vorige week waren ze in de aanbieding voor de helft van de prijs. Daarom alle smaken maar meegenomen, namelijk de tomaat, pompoen, linzen en groenten. Echter de tomaat variant is helaas niet lactosevrij. De overige 3 smaken wel. Ook deze liggen nog klaar om door Sophie en mij getest te worden.

 

Bron voor nieuw in de supermarkt: Arla, Alpro, Plus, Deen en Albert Heijn

1 thought on “Nieuw in de supermarkt – gluten- en/of lactosevrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code