Mexicaanse pastaschotel uit de oven

Het blijft altijd weer een uitdaging om iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. En dan moet het ook nog vooral snel zijn. Althans doordeweeks. In het weekend heb ik gelukkig meer tijd om in de keuken te staan wat ik dan ook heel graag doe. Afgelopen week was het weer zo’n dag. School, werk en ‘s middags weer een afspraak. En dan kom je thuis en blijk je ook nog eens een mount Everest aan wasgoed te hebben. Ik weet het zeker, die was vermenigvuldigd zich stiekem ‘s nachts ;-). Maar goed, er moet natuurlijk wel elke dag gegeten worden en dan ook nog eens gluten- en lactosevrij en het liefst zo gezond mogelijk. Zeker met een opgroeiende kleuter.

Ik had nog Mexicaanse roerbakgroente en gehakt in de koelkast liggen wat natuurlijk een perfecte combinatie is. Die 2 samen met wat pasta en andere ingrediënten is deze heerlijke Mexicaanse pastaschotel uit de oven geworden. Super lekker, beetje spicy en binnen 25 minuten op je bord! Lekker met eventueel een frisse salade of zoals wij gedaan hebben, met wat tortilla chippies erbij. Beetje ongezond mag soms best 😉



Mexicaanse pastaschotel uit de oven

Lekker, makkelijk en super snel is deze heerlijke spicy Mexicaanse pastaschotel uit de oven.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij fusilli of andere pasta
  • 450 gram rundergehakt
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • 5 takjes koriander
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • geraspte jong belegen Hollandse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking al dente samen met het groentebouillonblokje en wat zout.

  3. Snijd de rode ui in stukjes en hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. De knoflook en rode peper doe ik meestal in de hakmolen van de staafmixer.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hier in de rode peper, knoflook en rode ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

  5. Voeg de gemalen komijn, chilipoeder en Mexicaanse groente toe en roerbak zo'n 2 minuten mee.

  6. Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

  7. Haal de wok van het vuur en meng de glutenvrije pasta door de gehakt en groenten.

  8. Schep vervolgens alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.

  9. Laat de Mexicaanse pastaschotel in 10 minuten goudbruin en gaar worden in de oven.

Notities

Wil je deze heerlijke Mexicaanse pastaschotel iets minder spicy maken. Neem dan een half rood pepertje in plaats van een hele en neem een snufje chilipoeder in plaats van een halve theelepel.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Trek in meer van deze heerlijke 30 minuten of minder maaltijden zoals deze heerlijke gluten- en lactosevrije Mexicaanse pastaschotel uit de oven? Je vind ze op onze 30 minute of minder recepten pagina!



 

Hebben jullie ons ook al gevonden op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

1 thought on “Mexicaanse pastaschotel uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code