Lasagne met spinazie, mozzarella, gehakt, paprika en champignons

Lasagne met spinazie, mozzarella, gehakt, paprika en champignons

Ingrediënten:
– 1 pak glutenvrije Lasagne vellen van AH Vrij van Gluten of Peaks
– 500 gram rundergehakt
– 2 uien
– 250 gram champignons
– 750 gram diepvries spinazie
– 1 potje pesto van ca. 200 gram
– 1 rode punt paprika
– 1 groene paprika
– 500 gram gezeefde tomaten
– 4 bolletjes mozzarella
– 2 el oregano
– 1 bolletje knoflook (of 3 teentjes)
– 1 rode peper
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
– peper en zout

Verwarm de oven (heteluchtoven) voor op 180 graden Celsius. Elektrische oven 200 graden Celsius.

Voor de spinazie vulling:
Snipper 1 ui. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de bevroren spinazie toe en laat deze al roerend ontdooien in de koekenpan. Voeg daarna de pesto toe, kruid met wat peper en zout naar smaak en schep alles nog eventjes goed door elkaar. Haal vervolgens de pan van het vuur en zet even op zij.

Voor de tomaten, gehakt en paprika vulling:
Snipper de ui, de rode peper en de knoflook. Snijd de rode- en groene paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, rode peper en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg het gehakt toe en kruid met wat peper en zout. Bak het gehakt rul. Houdt een klein beetje van de gezeefde tomaten apart. Voeg de rest toe aan het gehakt mengsel samen met de oregano en roer alles nog even goed door. Haal vervolgens de pan van het vuur en zet even op zij.

Laat de bolletjes mozzarella uitlekken in een zeef. Borstel in de tussen tijd de champignons schoon en snijd de hoedjes in plakjes. Snijd vervolgens de mozzarella in dunne plakjes.

Nu alles klaar staat, kan je de lasagne op gaan bouwen. Schep eerst een laagje van het tomaten, gehakt en paprika vulling in een grote ovenschaal. Leg hier een laagje mozzarella over heen. Vervolgens maak je een laagje met de champignons. Hierover komt een laagje met de spinazie vulling. Dek het geheel af met lasagne vellen. Herhaal nu alle stappen en eindig met een laag lasagne vellen.

Schenk het restant van de gezeefde tomaten over de lasagne vellen en bestrooi deze daarna royaal met de Parmezaanse kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de lasagne 35 minuten in het midden van de oven en laat het geheel goed warm en gaar worden.
Verwijder het aluminiumfolie ongeveer 5 minuten voor het einde van de baktijd.

Serveer eventueel met een heerlijke frisse salade. Succes verzekerd!

Eet smakelijk!4 thoughts on “Lasagne met spinazie, mozzarella, gehakt, paprika en champignons

      1. Saus was heerlijk, maar de lasagnebladen keihard. Van peaks, stond op verpakking dat voorkoken niet nodig was. Hoe doe jij dat?

        1. Hoi Patricia, dat is niet zoals het moet zijn. Ik heb de laatste keer de bladen van AH Vrij van Gluten gebruikt, maar die zijn praktische hetzelfde als die van de Peaks. Ik dek de schaal altijd de eerste 30 minuten af en de laatste 5 tot 10 minuten (afhankelijk van je oven) haal ik de folie eraf. Dan zijn ze gewoon zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code