Een verrukkelijke kerrie ovenschotel met sperziebonen, krieltjes en gehakt. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel op tafel.
Deze kerrie ovenschotel met sperziebonen, krieltjes en gehakt is echt een aanrader! Deze moet je gewoon een keertje geprobeerd hebben. Zo ontzettend lekker! Bij ons was deze goed gevulde schotel dan ook binnen een mum van tijd naar binnen gewerkt. Ook Sophie vond hem erg lekker, dus wederom een nieuw glutenvrij recept met het zeer strenge keurmerk “kidsproof”.
Naast sperziebonen en gehakt heb ik ook nog een grote gele paprika toegevoegd en een rode puntpaprika. Ik gebruik bewust altijd puntpaprika’s omdat deze een stuk zoeter zijn dan de reguliere rode variant. Daardoor valt deze bij kinderen vaak een stuk beter in de smaak.
In dit recept heb ik kokosmelk gebruikt. Ik vind dat net even wat lekkerder combineren met de curry madras kruiden. En het is ook nog eens melkvrij. Geen kokosmelk in huis? Geen probleem. Je kunt dit makkelijk vervangen door kookroom.
Wil je deze zalige ovenschotel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Kerrie ovenschotel met sperziebonen, krieltjes en gehakt
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram sperziebonen
- 600 gram mini krieltjes voorgekookt
- 1 gele paprika
- 1 rode punt paprika
- 1 ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 2½ eetlepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika's in blokjes.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe samen met de Curry Madras kruiden en wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
- Voeg de krieltjes toe en bak rondom aan.
- Doe vervolgens de sperziebonen en paprika's erbij en roerbak een minuutje mee.
- Schenk de kokosmelk bij het geheel en voeg het groentebouillonblokje toe.
- Roer alles goed door elkaar en giet het vervolgens in een grote ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in zo'n 25 minuten gaar worden.
- Serveer direct
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op ovenschotels zoals deze kerrie ovenschotel met sperziebonen, krieltjes en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels. Gegarandeerd dat er nog veel meer lekkers voor je bij zit!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!
Echt een heerlijk recept en niet moeilijk om te maken. We hebben er heerlijk van gesmuld. Pastte niet allemaal in 1 ovenschaal maar had nog een kleinere en die zat ook vol. Daar kunnen we nog een keer van genieten.