Glutenvrije boerenkool met rookworst

Glutenvrije boerenkool met rookworst

September! Dus het is weer stamppot tijd! Ik wordt er altijd erg vrolijk van. Ben namelijk dol op stamppot. Gisteren al de hutspot gemaakt en vandaag lekker aan de glutenvrije boerenkool met rookworst, jammie! 😛

Ingrediënten:
– 1 zak fijn gesneden boerenkool van 300 gram
– 1 kg kruimige aardappels
– 150 ml melk
– klontje boter of margarine
– rookworst
– zout
– optioneel jus en uitgebakken spekjes

Mijn oma zei vroeger altijd “Boerenkool, daar moet de vorst erover heen zijn geweest, anders kook je hem niet lekker zacht.” Daarom stop ik de boerenkool, zodra ik deze gekocht heb, minimaal 24 uur in de vriezer.

 

Hoe maak je het?
Schil de aardappels en zet deze op het vuur met een ruime hoeveelheid water en een beetje zout naar smaak. Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar. De kooktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de aardappels en het soort.

Zet ondertussen de nog bevroren boerenkool op met wat water en een beetje zout in een andere pan. Breng de boerenkool aan de kook. Voeg nu de rookworst bij de boerenkool en laat zachtjes doorkoken met de deksel op de pan gedurende zo’n 15 tot 20 minuten. Draai de rookworst regelmatig om.

Doe de melk in een steelpannetje en zet deze op hoog vuur zo’n 2 minuten voor het einde van de kooktijd van de aardappels en boerenkool. Let op dat de melk niet overkookt.

Giet de aardappels af en stoom deze even droog. Neem ook de boerenkool van het vuur en haal de rookworst uit de pan. Leg de rookworst even apart. Doe een klontje boter bij de aardappels en schenk een beetje melk met behulp van een theezeef bij de aardappels. Stamp het geheel even door elkaar met een stamper.

Voeg nu een deel van de boerenkool toe en stamp dit ook door de aardappels. Herhaal deze stap totdat alle boerenkool op is. Als de boerenkool nog wat te droog aanvoelt, kan je nog een beetje warme melk bij gieten.

Je kunt ook nog wat uitgebakken spekjes door de boerenkool husselen en serveer de jus en rookworst er apart bij.

Zelf ben ik niet zo dol op uitgebakken spekjes en jus, dus vandaar dat ik deze apart serveer of zelfs de spekjes weglaat 😉

Wederom super simpel, maar altijd lekker.

Eet smakelijk!

Meer glutenvrije recepten vind je via deze linkGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code