Het is weer vrijdag, dus vandaag heb ik weer een nieuw glutenvrij weekmenu 2020-42 voor jullie samen gesteld vol kookinspiratie voor de komende week.
Deze week iets rustiger van mijn kant op Sophie Glutenvrij. De badkamer wordt namelijk op dit moment verbouwd. Zoals veel mensen werk ook ik thuis in verband met de coronamaatregelen en is het soms best een uitdaging om tussen het boren, hakken en breken mijn werk te doen wat resulteert in allerlei klussen die half of bijna af zijn.
Voor Sophie Glutenvrij heb ik bijvoorbeeld allerlei recepten in concept staan, maar deze zijn nog niet helemaal af. Bij sommige moet nog een fotootje uitgezocht worden, andere missen hier en daar weer een stukje tekst. Maar goed, volgende week nog een weekje doorbijten en als het goed is hebben we daarna een prachtige badkamer en jullie een hele reeks nieuwe glutenvrije recepten. Mooi vooruitzicht dus!
Het glutenvrij weekmenu 2020-42. Deze week hebben we weer allemaal heerlijke glutenvrije recepten voor je uitgekozen welke makkelijk zijn om te maken en en ook nog eens snel klaar. In het weekend iets uitgebreidere recepten. Gewoon, zoals altijd. We hebben onder andere een heerlijke broccoli-spinazie stamppot uitgezocht. Woensdag doen we een dagje vegetarisch met een zalige Indonesische gado gado. Vrijdag een zalig nieuw recept, namelijk een stoofpotje met kipshoarma.
De rest van het glutenvrij weekmenu 2020-42 vinden jullie hieronder.
Geniet van de komende week, stay safe en veel kookplezier gewenst.
Liefs Audrey en Sophie
Maandag
Broccoli-spinaziestamppot met rode ui en spekjes
Een heerlijke broccoli-spinazie stamppot met rode ui en spekjes. Makkelijk om te maken, kids proof en binnen 35 minuten op tafel. Lekker met een stukje rookworst of een gehakballetje.
Dinsdag
Kipfilet Toscana
Een van de trattoria gerechten van Knorr, maar dan glutenvrij en zonder pakjes en zakjes is deze heerlijke kipfilet Toscana. Deze heerlijke Toscaanse kip staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Woensdag
Gado gado
Een heerlijk gluten- en lactosevrij Indonesisch groentegerecht wat ook nog eens vegetarisch is. Lekker met witte rijst, gebakken uitjes en kroepoek.
Donderdag
Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat
Een mega lekkere en makkelijke pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat. Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven neemt de laatste 25 minuten van je over.
Vrijdag
Stoofpotje met kipshoarma
Een makkelijk, lekker en snel stoofpotje met kipshoarma. Lekker met witte rijst, glutenvrije pitabroodjes en een frisse salade.
Zaterdag
Aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes
Een heerlijke glutenvrije aardappeltaart met andijvie, kruidenroomkaas en spekjes. Heerlijk als avond eten, maar ook perfect als buffetgerecht.
Zondag
Boeuf bourguignon
Een fantastisch klassiek Frans gerecht is deze heerlijke boeuf bourguignon. Het is niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media?