Glutenvrij weekmenu 2019-47

Een dag later dan gepland, maar hierbij alsnog het glutenvrij weekmenu 2019-47 voor de komende week!

Zoals jullie wellicht op social media hebben gelezen was het de afgelopen week een drukte van jewelste in huize Dobber. Sophie was namelijk jarig afgelopen maandag en dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd. Uiteraard moest er getrakteerd worden en ‘s avonds moesten we ook nog, in de stromende regen, Sint Maarten lopen. Vanaf woensdag weer druk in de keuken bezig, want zaterdag was haar grote mensenfeest en ik moest natuurlijk een taart voor haar maken.

En last but not least, Sinterklaas kwam ook nog eens naar Purmerend toe afgelopen zondag. Wat was dat leuk zeg! Sophie heeft ook voor het eerst de glutenvrije Piet ontmoet. Ik weet niet waar ze nu het meest van onder de indruk was. De glutenvrije Piet of Sinterklaas of toch allebei.

Maar goed, door alle drukte het glutenvrij weekmenu 2019-47 een dagje later. Deze week hebben we onder andere een heerlijke Britse Shepherd’s Pie voor je. Of wat denk je van een zalige Indonesische gado gado, maar ook een super lekkere en makkelijke spaghetti met kip in tomatenroomsaus.

Alle recepten zijn ook lactosevrij of makkelijk lactosevrij te maken. De rest van het weekmenu vinden jullie hieronder!

Veel kookplezier gewenst en geniet van de komende week!

Liefs Audrey en SophieMaandag

Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels

Spinazie met aardappels en gehakt ballen, maar dan een beetje anders. Gewoon lekker makkelijk uit de oven en gewoon gluten- en lactosevrij.

 

Dinsdag

Bami goreng glutenvrij

Een van onze favoriete gerechten. Glutenvrije bami goreng. Makkelijk, snel en ook nog eens super lekker. Heerlijk met kroepoek.

 

Woensdag

Bobotie

Bobotie. Een heerlijk traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, appel en rozijnen. Erg lekker met witte rijst, mango chutney en een frisse salade.

 

Donderdag

Spaghetti met kip in tomatenroomsaus

Een heerlijke glutenvrije spaghetti met kip en tomatenroomsaus. Makkelijk, super lekker en binnen 30 minuten op tafel.

 Vrijdag

Cajun kip wraps

Niet zomaar gluten- en lactosevrije wraps, maar cajun kip wraps! Makkelijk, super lekker en binnen 20 minuten op je bord!

 

Zaterdag

Gado gado

Een heerlijke gluten- en lactosevrij Indonesisch groentegerecht. Lekker met witte rijst, gebakken uitjes en kroepoek.

 

Zondag

Shepherd’s Pie (cottage pie)

Echt een aanrader is deze heerlijke shepherd’s pie (cottage pie) met gehakt, aardappelpuree, winterpeen en doperwten.

 Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code