Glutenvrij weekmenu 2019-44

Ook deze zondag hebben we weer een gloednieuw glutenvrij weekmenu 2019-44 voor je met heerlijke, makkelijke en veelal snelle glutenvrije recepten. De meeste recepten zijn ook lactosevrij of makkelijk lactosevrije te maken.

Afgelopen week was het herfstvakantie. Sophie was dus lekker vrij van school. Helaas moest ik deze week gewoon werken. Ik bewaar namelijk liever nog wat vrije dagen voor de kerstvakantie straks. Gelukkig werkt Patrick vanaf huis, dus opvang of oppas hoeven we nooit te regelen. ‘s Middags ben ik gewoon thuis, dus er is vaak nog genoeg tijd om leuke dingen te doen.

Maandag bijvoorbeeld heerlijk geshopt samen, woensdag fijn naar de bioscoop geweest, vrijdagmiddag een heerlijke glutenvrije appeltaart gebakken, gisteren zijn opa en oma gezellig op visite geweest en vandaag nog maar een keertje naar de bioscoop. Maar eerst natuurlijk nog even het glutenvrij weekmenu 2019-44 voor jullie maken waarvoor ik vandaag blijkbaar ruimschoots de tijd heb. Vanmorgen stond ik namelijk om 06:15 uur al naast mijn bed. Wat mij betreft mag die zomertijd afgeschaft worden. Zo niet leuk dit op de zondagochtend. Ook kost het zowel Sophie als mij minstens een week om weer een beetje terug in ons ritme te komen.

Maar goed, het glutenvrij weekmenu. Wat hebben we deze week voor jullie in petto. Uiteraard, zoals elke week, een aantal nieuwe recepten zoals bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehakt en een zalige kip pilav met perziken. Maar ook een super lekkere aardappelgratin met bacon en ui oftewel home made aardappel anders bacon-ui.

Wil je weten wat we nog meer voor jullie hebben uitgezocht? Je vind het glutenvrije weekmenu hieronder!

Veel kookplezier gewenst en geniet van de komende week.

Liefs Audrey en SophieMaandag

Hollandse ovenschotel met gehakt

Daar is er weer eentje! Zo’n super lekkere glutenvrije ovenschotel! Vandaag een heerlijke en makkelijke Hollandse ovenschotel met gehakt en lekker veel groenten. Slechts 30 minuten voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je.

 

Dinsdag

Makkelijke pasta

Deze makkelijke glutenvrije pasta is een uitkomst als je snel een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel wilt hebben. Binnen 20 minuten is hij namelijk al klaar. Lekker met geraspte kaas.

 

Woensdag

Stamppot zuurkool met appel, rozijnen en spekjes

Een heerlijke en eenvoudige stamppot zuurkool met appel, rozijnen en spekjes welke binnen 30 minuten op tafel staat. Lekker met een groot stuk rookworst.

 

Donderdag

Kip pilav met perziken

Kip pilav is een heerlijk, makkelijk en snel gerecht met kip, paprika en perziken in een zalige kruidige tomatensaus. Lekker met witte rijst of glutenvrij stokbrood. Ook staat dit heerlijke gerecht binnen 30 minuten op tafel.

 Vrijdag

Sperziebonenschotel met kip en appel

Deze sperziebonenschotel met kip en appel is echt een aanrader. Super makkelijk om te maken, snel en ook nog eens mega lekker.

 

Zaterdag

Indiase boterkip 

Deze Indiase boterkip (butter chicken) moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Zó ontzettend lekker en boter mals. Je kunt de kip eventueel ook een avond van te voren marineren.

 

Zondag

Aardappelgratin met bacon en ui (aardappel anders)

Een heerlijke aardappelgratin met bacon en ui, oftewel aardappel anders bacon-ui. Lekker met verse groente en/of een frisse salade en bijvoorbeeld een beenhammetje uit de oven met honing en mosterd.

 Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook op Social media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code