Glutenvrij weekmenu 2019-43

Ja, het is weer zondag. Dus hoogste tijd voor een nieuw glutenvrij weekmenu 2019-43!

Afgelopen week was eindelijk weer een keer een normale week. Geen gekke of spannende dingen gebeurd. Sophie is fijn de hele week naar school geweest, Patrick en ik hebben gewoon de hele week gewerkt. Gewoon onze afspraken gehad en gisteren gezellig op verjaardagsvisite ter ere van de verjaardag van de dochter van goede vrienden van ons.

Totdat we gisteren vanaf Haarlem de A9 afkwamen rijden richting Assendelft om zo naar Purmerend terug te rijden. Het lampje van mijn motor ging branden op het dashboard. NEE!!! Tegelijkertijd merkte ik dat de auto in hield en begon te stotteren. Vervolgens begon het lampje te knipperen. NEE!!! Dat meen je niet! Ik ben heel rustig met Kaatje en mijn gezin erin naar huis gereden en heb de snelwegen gemeden. Morgen direct maar de garage bellen en een dagje thuis werken. Gelukkig hoef ik Sophie niet naar school te brengen, want het is herfstvakantie.

‘t Ja, voor wat de auto betreft. Ik vrees dat we Kaatje vaarwel  moeten gaan zeggen. Knipperende motorlampjes zijn natuurlijk niet goed, dus direct maar op zoek naar andere oplossingen. Ik kan niet zonder auto. Reparatie wordt wellicht behoorlijk duur, als mijn meisje al te repareren valt. Misschien toch een andere tweedehands auto, of ga ik toch maar voor private lease gezien de kilometers welke ik wekelijks rijd. Lastig hoor.

Maar goed, gelukkig verschijnt het glutenvrij weekmenu 2019-43 wel gewoon zoals jullie het van ons gewend zijn. Deze week hebben we onder andere een heerlijk bonenstamppot met spekjes en rookworst voor je op het menu. Maar ook een super lekkere tricolore glutenvrije pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten. Of wat denk je van een zalige krieltjes schotel met prei, spekjes en ui?

Naast glutenvrij, zijn alle recepten ook lactosevrij of heel makkelijk lactosevrij te maken. Dit staat ook beschreven in de recepten. Ben je benieuwd naar de rest van het glutenvrij weekmenu 2019-43? Scroll dan snel naar beneden.

Geniet van de komende week en veel kookplezier gewenst!

Liefs Audrey en Sophie

 Maandag

Bonenstamppot met spekjes en rookworst

Een heerlijke stamppot met sperziebonen, witte bonen, rode ui, spekjes en rookworst. Makkelijk om te maken, kids proof en snel op tafel.

 

Dinsdag

Pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten

Een zeer smakelijke tricolore glutenvrije pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten. Lekker, makkelijk en snel op tafel.

 

Woensdag

Noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi

Heerlijke gluten- en lactosevrije noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi. Lekker, makkelijk, gezond en super snel op tafel.

 

Donderdag

Krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui

Hier is er weer één! Een heerlijk glutenvrij, makkelijk en snel recept voor het hele gezin. Namelijk deze super lekkere krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui.Vrijdag

Pad thai met kip en garnalen, paksoi en lente-uitjes

Pad thai met kip, garnalen, paksoi en lente-uitjes. Een heerlijk en gezond Thais streetfood gerecht wat ook nog een super snel op tafel staat.

 

Zaterdag

Harira, Marokkaanse maaltijdsoep

Een heerlijke goed gevulde glutenvrije en Vegan Marokkaanse maaltijdsoep welke binnen 30 minuten op tafel staat. Lekker met glutenvrij stokbrood om te dippen.

 

Zondag

Kip orzo met courgette, cherry tomaatjes en abrikozen

Heerlijke gluten- en lactosevrije kip orzo. Lekker met courgette, cherry tomaatjes en abrikozen. Makkelijk alles in een pan en binnen 35 minuten op tafel.

 Volgen jullie Sophie Glutenvrij ook al op Social Media? Nee?! Jammer, want er komt ook wel eens een goede tip, nieuw glutenvrij product of zelfs een winactie voorbij…;-)

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code