Glutenvrij weekmenu 2019-42

Weer een nieuwe zondag, dus tijd voor een nieuw glutenvrij weekmenu 2019-42!

Gelukkig is kleine Soof vandaag alweer een stuk opgeknapt en kan ze morgen gelukkig weer naar school. Morgen komt namelijk de schoolfotograaf en het zou toch heel erg vervelend zijn als ze dit zou moeten missen. Ze hoest nog wel flink, maar de koorts is gelukkig weg. Ook haar energie lijkt weer helemaal terug te zijn. Ze stuiter weer vrolijk door het huis en heeft mij vanmorgen weer voorgelezen. Ja, inderdaad. Lezen. Ze leest al vanaf haar 3e jaar en zit inmiddels op een behoorlijk hoog niveau voor een 5-jarige. Ze leest op school boekjes avi E5, maar leest bijvoorbeeld ook met het gemak onze recepten.

Maar goed, wat hebben deze trotse mama en dochter aan heerlijke glutenvrije recepten voor jullie uitgezocht deze week? Deze keer hebben we bijvoorbeeld een heerlijke stamppot met andijvie, prei en hamblokjes. Een zalige glutenvrije vegan spinazie-broccolisoep. Uiteraard ook weer een ovenschotel. Deze keer een super lekkere spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten.

De meeste recepten zijn ook lactosevrij, of heel makkelijk lactosevrij te maken.
Ben je benieuwd naar de rest van het glutenvrij weekmenu 2019-42? Je vind het hieronder!

Veel kookplezier gewenst en geniet van de komende week!

Liefs Audrey en SophieMaandag

Andijvie-preistamppot met ham

Eenvoudig, makkelijk en snel is deze heerlijke stamppot met andijvie, prei en hamblokjes. Lekker met een stukjes rookworst. Eet je ook lactosevrij? Vervang dan de melk door lactosevrije melk en de boter door plantaardige margarine.

 

Dinsdag

Kabeljauw met noedels, spinazie en broccoli

Kabeljauw in een heerlijke Oosterse marinade met glutenvrije noedels, spinazie, broccoli, sugar snaps, taugé, rode ui en paprika.

 

Woensdag

Hollandse bonenschotel

Deze Hollandse bonenschotel met gehakt is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super makkelijk om te maken en snel klaar. Lekker met aardappelpuree, gebakken aardappeltjes, witte rijst of gewoon een stukje glutenvrij stokbrood.

 

Donderdag

Spinazie-broccoli soep

Deze spinazie-broccoli soep is niet alleen heel erg gezond, hij is ook nog eens erg makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Ook staat deze heerlijke glutenvrije Vegan soep binnen 30 minuten op tafel. Lekker met een stukje glutenvrij stokbrood met homemade hummus. Of zoals Sophie het lekker vind, met glutenvrije soepstengels van Schär om te dippen

 Vrijdag

Singaporese noedels met kip en garnalen

Makkelijk, lekker en snel zijn deze heerlijke Singaporese noedels met kip, ham, garnalen en lekker veel groenten. Of zoals Sophie dit gerecht noemt, Sophie noedels.

 

Zaterdag

Spitskoolschotel met gehakt, appel en kabeljauw

Een heerlijke en erg makkelijke glutenvrije ovenschotel is deze spitskoolschotel met gehakt, appel en krenten welke ook nog eens snel op tafel staat.

 

Zondag

Kalkoen goulash

Een van onze favorieten. Kalkoen goulash! Dit gerecht is niet alleen erg snel klaar, maar ook nog eens super lekker. Heerlijk met witte rijst, aardappelpuree of met glutenvrij stokbrood.

 Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code