Glutenvrij weekmenu 2019-41

Hier is hij weer! Een gloednieuw glutenvrij weekmenu 2019-41

Zó, de afgelopen week is weer voorbij gevlogen. Maandag kijk je nog op tegen de komende week, maar voordat je er erg in hebt, is het alweer vrijdag en mag je het weekend weer in gaan luiden. Afgelopen week was het ook 4 oktober. Ook wel bekend als dierendag en ik zag nu ook ineens “Eet geen dierendag” voorbij komen. Persoonlijk heb ik daar niet zoveel mee. Geen vlees eten doen we al regelmatig en eigenlijk zou het elke dag dierendag moeten zijn.

Toch blijft 4 oktober voor ons een speciale dag. De dag van de diagnose coeliakie bij Sophie. Onze kleine meid is alweer 3 jaar glutenvrij. Wat gaat dat snel! Die dag zal ik trouwens ook nooit meer vergeten. We waren zowel blij als verdrietig. Blij dat we eindelijk wisten wat er met onze kleine meid van toen nog 2 jaar aan de hand was, maar ook verdrietig omdat ze een levenslang glutenvrij dieet moest volgen.

Dat verdriet heeft niet heel lang geduurd, maar heb ik omgezet naar nieuwe energie. Energie om het glutenvrije dieet zo snel mogelijk onder de knie te krijgen, maar ook om er iets positiefs mee te doen. Dat is uiteindelijk uitgegroeid tot Sophie Glutenvrij. Voor mij een heerlijke uitlaat klep waar ik mijn passie voor koken kan combineren met het zoveel mogelijk onbezorgd laten genieten van mijn kleine coeliaakje. Maar ook om zoveel mogelijk mensen te helpen aan lekkere eenvoudige glutenvrije (en veelal lactosevrije) recepten

Volgens mij is dat aardig gelukt zoals jullie terug kunnen lezen op deze website. Zo is bijvoorbeeld ook dit glutenvrije weekmenu ontstaan wat we inmiddels alweer meer dan een jaar elke zondag met veel plezier voor je online zetten. Dit keer alweer glutenvrij weekmenu 2019-41, wauw!

Deze week hebben we onder andere een heerlijke stamppot met spinazie en runderworstjes voor je uitgezocht. Maar ook een super lekkere herfst traybake  met kerrie kip. Deze week hebben we ook een van onze klassiekertjes, namelijk de kip kerrie madras. Dit was een van de eerste recepten welke ik glutenvrij maakte voor Sophie en nog regelmatig bij ons op het menu staat. Ben je benieuwd naar de rest van het weekmenu? Je leest het allemaal hieronder!

Veel kookplezier gewenst en geniet van de komende week!

Fijne zondag allemaal!

  

Maandag

Spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes

Een super makkelijke, snelle en heerlijke stamppot met spinazie, rookspekjes en kruidenroomkaas. Lekker met een runderbraadworstjes en plakjes gekookt ei.

 

Dinsdag

Spaghetti carbonara met champignons en bos-ui

Okay, het is niet helemaal een spaghetti carbonara, want dat is alleen ei met spekjes. Dat vond ik toch een beetje te karig, dus daarom heb ik champignons en bos-uitjes extra toegevoegd.

 

Woensdag

Kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten

Ja, daar is er weer eentje. Zo’n heerlijke glutenvrije ovenschotel. Dit keer met kabeljauw, verse spinazie, broccoli en cherry tomaatjes. En, okay het wordt een beetje voorspelbaar, roomkaas met knoflook en kruiden.

 

Donderdag

Kip kerrie madras

Onze klassieker. De kip kerrie madras. Deze kip kerrie madras is tevens ook een van de wereldgerechten. Lekker met witte basmatirijst.

 Vrijdag

Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt

Deze Italiaanse ovenschotel met gehakt en boordevol verse groente is absoluut een aanrader. Echt verrassend lekker. Deze moet je een keertje geprobeerd hebben.

 

Zaterdag

Herfst traybake met kerrie kip

Haal de herfst in huis met deze heerlijke traybake met pastinaak, winterpeen, prei, aardappels, paprika, ui, knoflook, kastanje champignons en pompoen. Lekker met een stukje kerrie kip erbij en smullen maar.

 

Zondag

Pittige pompoen-paprikasoep

We blijven nog even in de herfstsferen met deze heerlijk pittige pompoen-paprika soep. Deze soep is niet alleen gluten- en melkvrij, maar ook vegan. Lekker met een glutenvrij stokbrood en zelfgemaakte hummus.

De meeste van onze recepten zijn naast glutenvrij, ook lactosevrij of heel makkelijk lactosevrij te maken.Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code