Glutenvrij weekmenu 2019-37

Ja, daar is hij weer op deze zondag! Een gloednieuw glutenvrij weekmenu 2019-37 voor de komende week!

Wat is de week weer snel voorbij gegaan zeg. Inmiddels heeft Sophie haar 2e schoolweek erop zitten en ik mijn 2e werkweek. Ik heb nu eindelijk een beetje het gevoel dat we weer terug zijn in ons ritme. Alles gaat weer een stuk gestructureerder dan tijdens de vakantie en ook ik rijd weer vrolijk in mijn autootje van hot naar her. Zwemles, school, werk, supermarkt, speelafspraakjes etc.

Ook loopt alles voor Sophie Glutenvrij weer volgens planning. De ideeën op de recepten to-do lijst verder uitgewerkt, de koelkast ligt vol producten waar we nog iets lekkers mee gaan verzinnen, de nieuwsbrief verschijnt weer wekelijks en ik heb weer een aantal nieuwe glutenvrije ontdekkingen gedaan. Over die ontdekkingen later meer natuurlijk 😀

Maar goed, het nieuwe glutenvrij weekmenu 2019-37. Wat hebben we deze week voor jullie in petto? Nou, wat denk je bijvoorbeeld van een Indiase boterkip met basmatirijst of een super lekkere en makkelijke sperziebonenschotel met kip en appel. Maar ook een zalige glutenvrije cannelloni met tomatensaus, groente en gehakt.

De meeste recepten zijn ook lactosevrij, of heel makkelijk lactosevrij te maken. Dit staat vermeld in de recepten. De rest van het glutenvrij weekmenu 2019-37 lees je hieronder.

Geniet van de nieuwe week en veel kookplezier gewenst!

Liefs Audrey en Sophie



Maandag

Courgette spaghetti met spinazie, cherry tomaten en gehakt

Gezond, makkelijk en snel is deze heerlijke courgette spaghetti met verse spinazie, kerstomaatjes en gehakt. Hij staat al binnen 25 minuten op tafel. Nog een groot voordeel. Je hebt slechts maar één pan nodig. Scheelt ook weer vaat 😉

 

Dinsdag

Beef teriyaki

Geen glutenvrij weekmenu compleet zonder een wereldgerecht ;-). Deze week is dat deze heerlijke beef teriyaki. Lekker met witte rijst.

 

Woensdag

Sperziebonenschotel met kip en appel

Deze sperziebonenschotel met kip, kerriesaus, aardappels en appel is echt een aanrader. Makkelijk om te maken en ook nog eens super lekker. Zelfs als je niet van sperziebonen houdt zoals ik.

 

Donderdag

Noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi

Wederom een makkelijk en snel gerecht zijn deze zalige noedels met malse biefstuk, kastanje champignons, paksoi, paprika en rode ui.

 



 

Vrijdag

Sticky kipdrumsticks uit de oven

Vrijdag snack dag! Met deze heerlijke en malse sticky kipdrumsticks uit de oven kun je alle kanten op. Lekker met aardappels en groenten, maar ook perfect bij een bordje friet met wat salade. Of zoals hier vaak gebeurt, gewoon lekker als snack voor tussendoor.

 

Zaterdag

Cannelloni met tomatensaus, gehakt en groente

Deze glutenvrije cannelloni vergt iets meer tijd, maar dat proef je zeker terug in het gerecht. Lekker met tomatensaus, kaas, veel groenten en gehakt.

 

Zondag

Indiase boterkip (butter chicken, murgh makhani)

Afgelopen week heb ik deze Indiase butter chicken voor het eerst gemaakt. Echt mega lekker geworden. Dit gerecht gaan we zeker nog vaker maken. Lekker met basmatirijst en naanbrood.

 



Volgens jullie Sophie en mij ook al op Social media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code