Glutenvrij weekmenu 2019-32

Een nieuwe zondag, dus weer tijd voor een nieuw glutenvrij weekmenu 2019-32. Hopelijk wordt het voor ons toch eens een betere week. Gelukkig is het een stuk minder warm wat natuurlijk erg fijn is, maar helaas is het zonnetje nu ook verdwenen en kunnen we af en toe bijna zwemmen op straat. Zoveel water valt er steeds.

Het oogje van Sophie na de bijensteek is gelukkig mooi genezen. Niets meer van te zien. Erg blij mee. Minder leuk deze week was de lekke band van mijn autootje. Wel een beetje eigen schuld, maar toch. ‘s Morgens toen ik aan kwam bij mijn werk was er nog een parkeervak vlak voor de deur om te parkeren. Maar dat is wel een beetje een lastig parkeervak. Daarom besloot ik de mijn auto via de stoep in het vak te zetten. Ik hoorde wel een vreemd geluid, maar dacht dat ik over een blikje heen reed.

Toen ik om 13:00 uur weer naar huis wilde rijden om met Sophie in ons tuinzwembad te gaan maakte de auto toch wel een heel raar geluid. Flop, flop, flop hoorde ik onder de auto vandaan komen. AHHH!!! NEE! Een lekke band! Helaas kon niemand op mijn werk mij assisteren, dus toen maar de pechhulp ingeschakeld. Die na 1,5 uur aan kwam *zucht*. Gelukkig een super aardige man die al vrij snel opmerkte dat ik mijn band had stuk gereden tegen de stoeprand. AI!!! Deze was ter plaatse niet meer te maken, dus reservewiel eronder en € 95,- armer.

Vervolgens met max. 80 km per uur naar huis gereden, want harder mocht ik niet met dit ‘thuisbrengertje’. Wat een malloten kom je dan tegen op de weg zeg. Op de A10 vanaf de S102 probeerde ze me gewoon van de weg af te duwen omdat ik in hun ogen niet hard genoeg rijdt. Het stuk tussen de Coentunnel en de afslag S116 was helemaal peentjes zweten. Heel wat bumper klevers die mij probeerde sneller te laten rijden. Met name van die bestuurders met werkbusjes, grrr. “Uh, bestuurder?! Wellicht is er een reden dat ik zo langzaam rijd?” “Iets met een band ofzo?!” “Ik probeer veilig bij mijn kind thuis te komen.” Wellicht de volgende keer een lichtkrant op mijn achterruit hangen en met in plaat s”STOP POLITIE”, “SORRY IK MAG NIET HARDER!” Zou je het helpen?!……

De andere dag ben ik met Kaatje, zo heet mijn Fordje Ka heel origineel, naar de garage geweest en daar heeft ze een mooi nieuw bandje gekregen. Wederom € 100,- af moeten tikken, arghh! Voortaan maar niet meer inparkeren via de stoep, maar braaf achteruit steken. Duur grapje zo, pfff.

Maar goed, dat was mijn week. Natuurlijk ook wel leuke dingen meegemaakt hoor. Zoals Sophie die bijvoorbeeld afgelopen vrijdag gezellig met mij mee was naar kantoor. Echt voor herhaling vatbaar. En dan nu het begin van een nieuwe week met dus ook een nieuw glutenvrij weekmenu 2019-32.

Deze week onder andere een super lekkere aardappeltaart met andijvie om je vingers bij af te likken. Uiteraard weer een aantal wereldgerechten waaronder de Indiase Dahl en op zondag super lekker stoofvlees, namelijk de Indonesische rendang welke je echt geproefd moet hebben. De rest van het weekmenu vind je hieronder.

Fijne zondag allemaal, veel kookplezier en geniet van de komende week!Maandag

Rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons

Super snel en makkelijk zijn deze glutenvrije rijstnoedels met kip, paksoi en kastanjechampignons. Of zoals Sophie ze noemt, Poof noedels. Waarom? Dat lees je in het recept 😉

 

Dinsdag

Italiaanse ovenschotel met gehakt en aardappels

Deze Italiaanse ovenschotel met aardappels, groente en gehakt is echt een aanrader. Slechts 20 minuten voorbereidingstijd en de laatste 25 minuten doet de oven de rest van het werk voor je.

 

Woensdag

Indiase dahl

Weer een van de wereldgerechten, deze keer namelijk de Indiase Dahl. Lekker met basmatirijst en glutenvrij naanbrood. Deze dahl staat trouwens ook binnen 30 minuten op tafel en is vegan. Fijn als je een dagje geen vlees wilt eten.

 

Donderdag

Pasta met ratatouille en gehakt

Een heerlijke, snelle en makkelijke glutenvrije pasta met ratatouille en gehakt. Dit gerecht staat ook binnen 30 minuten op tafel. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

 Vrijdag

Kip korma

Vandaag ook weer een wereldgerecht. Deze keer de kip korma. Ook dit gerecht combineert uitstekend met basmatirijst, naanbrood en raita.

 

Zaterdag

Indonesische rendang

Voor dit gerecht moet je wel even de tijd nemen, maar dat is zeker de moeite waard. Echt om je vingers bij op te eten is deze Indonesische rendang. Lekker met witte rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes.

 

Zondag

Rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas

Een heerlijke hartige taart boordevol groenten, ham en kaas met een eenvoudige glutenvrije bodem gemaakt van rijst. Lekker als avondeten met een frisse salade, maar ook perfect als glutenvrij buffetgerecht.

 

Hebben jullie ons ook al gevonden op Social Media? Op onder andere Facebook en Instagram vind je niet alleen onze gerechten, maar ook onze glutenvrije ontdekkingen zoals nieuwe producten, reviews of tips waar je bijvoorbeeld lekker glutenvrij kunt eten. Verder vind je hier ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code