Glutenvrij weekmenu 2019-31

Weer een nieuwe zondag, dus tijd voor een nieuw glutenvrij weekmenu 2019-31! Wat was het warm afgelopen week. Voor mij eigenlijk een beetje te veel van het goede. Ik had plannen om veel meer recepten met jullie te delen deze week welke ik al klaar had staan, maar helaas. Afgelopen donderdag was ik letterlijk ziek van de warmte. Duizelig, hoofdpijn en misselijk. Vrijdag was helaas niet heel veel beter.

Gisteren leek ik eindelijk weer een beetje bij te komen. Mooi tijd om even wat receptjes te posten dacht ik nog. Totdat kleine Soof begin van de avond werd gestoken door een bij onder haar oogje toen ze het zwembad uit wilde stappen. Overstuur kind, dik oog en wilde persé bij mama in bed want daar is het veilig. ‘t Ja, daar gingen mijn plannen… Maar mijn kleine mopje is voor mij het allerbelangrijkst, dus ben ik lekker bij haar gaan liggen. Stiekem vond ik het niet eens zo vervelend, want ik was eigenlijk ook best wel moe.

Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Sophie en is ze weer lekker aan het spelen. Ze heeft nog wel een behoorlijk dik oog waarvan ik hoop dat het snel slinkt. Het lijkt nu net alsof ze een klap op haar oog heeft gekregen, arm kind. Maar goed, vandaag gelukkig wel wat tijd gevonden om het nieuwe glutenvrije weekmenu met jullie te delen.

Deze week onder andere een heerlijke ovenschotel met spinazie, maar ook super lekker Indonesische gado gado en uiteraard weer een wereldgerecht. Deze keer de bobotie. Benieuwd naar het volledige menu? Je vind het hieronder.

 

Fijne zondag allemaal!

Liefs Audrey en Sophie

 Maandag

Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels

Gewoon lekker en simpel is deze spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels. Wil je nog sneller zijn? Vervang dan de verse spinazie door diepvries spinazie.

 

Dinsdag

Harira, Marokkaanse maaltijdsoep

Het lijkt een heel ingewikkeld en tijdrovend recept, maar deze harira staat toch echt binnen 30 minuten of tafel. Lekker met wat glutenvrij stokbrood.

 

Woensdag

Conchigliette met chipolata worstjes, tomaat, courgette en mozzarella

Dit gerecht heb ik vorige week voor het eerst gemaakt. Echt super lekker. Deze pasta ovenschotel met chipolataworsjes moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Ook staat deze heerlijke schotel binnen 30 minuten op tafel.

 

Donderdag

Cajun aardappeltjes uit de oven

Super makkelijk en snel zijn deze heerlijke cajun aardappeltjes uit de oven. Lekker met bijvoorbeeld de farmers burgers en gemengde groente.

  

Vrijdag

Gado gado

Een van mijn favorieten. De Indonesische gado gado. Dit gerecht is echt snoepen voor mij. Lekker met witte rijst en zelfgemaakte pindasaus. Mjam!

 

Zaterdag

Cannelloni met gehakt, tomatensaus en groente

Iets bewerkelijker, maar oh zo lekker is deze glutenvrije cannelloni welke je gewoon maakt van glutenvrije lasagne. Deze versie is eenvoudig gevuld met gehakt, tomatensaus en groente. Uiteraard kun je ook je eigen vulling variatie maken.

 

Zondag

Bobotie

Natuurlijk mogen de wereldgerechten niet ontbreken in het glutenvrije weekmenu 2019-31. Vandaag de Zuid Afrikaanse bobotie. Lekker met witte rijst.

 Volgen jullie ons ook al op Social media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code