Glutenvrij in Purmerend

Glutenvrij in Purmerend en omgeving

Sinds oktober 2016 heeft Sophie de diagnose coeliakie gekregen. Voor ons betekende dat een behoorlijke omschakeling. Waar koop je glutenvrije producten, welk glutenvrij brood is lekker en waar kan je met een peuter van 3 jaar oud veilig glutenvrij eten?

De boodschappen

Albert Heijn XL
Gelukkig heeft de Albert Heijn XL in Purmerend een zeer uitgebreid assortiment glutenvrije producten. Hier koop ik dan ook vrij veel. Zeker sinds de komst van de productlijn “Vrij van Gluten”. Sophie is dol op de glutenvrije landbolletjes van Pain du Chateau, de stroopwafels en oreo koekjes. Ook vinden wij de pasta en lasagne erg lekker. Verder vind ik dat Albert Heijn een ruime keuze heeft aan vlees, vleeswaren, worst, snacksalades etc. welke glutenvrij zijn.

Jumbo Gildeplein
Voor glutenvrije snacks ga ik graag naar de Jumbo op het Gildeplein. Vooral de frikandellen zijn een aanrader. Ook hebben ze bij Jumbo heerlijke glutenvrije kipburgers op de vleesafdeling.

Uit eten in Purmerend en omgeving

Sprookjeswonderland Enkhuizen
Ons eerste uitstapje sinds de diagnose was naar Sprookjes Wonderland in Enkhuizen. Van te voren had ik even gebeld met het pretpark en gevraagd waar we glutenvrij konden eten met onze kleine meid. Er werd ons verteld dat we glutenvrije frietjes konden krijgen bij de “Vergulde Koekepan”. Helaas was ik toen nog niet zo ervaren met glutenvrij eten en vergat om door te vragen over kruisbesmetting. Gevolg was ‘s avonds een ziek kind.

Sindsdien zijn we eigenlijk niet echt meer uit eten geweest.

Begin mei was er een leuk event met allerlei food trucks op de koemarkt in Purmerend wat mij ontzettend leuk leek om met Sophie naar toe te gaan. Van te voren had ik de organisatie een berichtje gestuurd of ik er ook iets glutenvrij kon krijgen, al waren het maar frietjes. Ik kreeg al vrij snel antwoord dat glutenvrij niet aanwezig was, maar wel zelf iets mocht meenemen voor mijn kleine meid. Ik heb het evenement maar gelaten voor wat het was. Echt een gemiste kans!

McDonalds Purmerend
Snel snacken kan je hier wel goed bij de McDonalds in Purmerend. Deze vestiging doet het goed en weten waar ze mee bezig zijn. Zo ontzettend fijn! Laatst las ik dat McDonalds ook gaat starten met thuisbezorgen. Ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken met de glutenvrije burgers ;-).

Monkey Town Purmerend
Monkey Town heeft wel glutenvrij friet en wat snacks op de kaart staan. Helaas, na wat doorvragen, blijkt dat de meeste medewerkers niet of niet goed op de hoogte zijn van een glutenvrij dieet en kruisbesmetting. Erg jammer! Ik hoop dat ze zich er wat meer in gaan verdiepen, want zeker bij een kinderparadijs moet elk kind onbezorgd kunnen genieten. We komen graag bij Monkey Town, maar beperken ons tot een beker water en een zakje Nibbit chips.

Multi-Ijs Purmerend
Multi-Ijs Purmerend is heel goed op weg. Ze hebben sinds kort glutenvrije ijshoorntjes, scheppen het ijs uit een nieuwe bak met een schone lepel. Wel zijn ze nog wat onervaren, dus het blijft goed opletten, maar de wil om het goed te doen is er zeker en adviezen worden ter harte genomen.

 

 

Ervaringen van anderen in Purmerend
Wel hebben we een aantal goede ervaringen gehoord van meer mensen in Purmerend met coeliakie en deze willen we toch graag een keertje gaan proberen. Dat zijn Eterij Effe Anders, Grieks restaurant Kriti, Kozee Eten & Drinken, Brasserie Zomaar, Brasa Bar & Kitchen, Tabasco en de Stallen. Uiteraard zal ik hier een blog over schrijven. Tips voor een ander goed adresje zijn uiteraard van harte welkom!

 

Elke 15e van de maand schrijft een groep glutenvrij bloggers samen over hetzelfde onderwerp #wijbloggenglutenvrij. Dit keer is het onderwerp glutenvrij in eigen stad/omgeving zoals je hierboven kunt lezen.

Hieronder staat een lijst van alle bloggers die deze maand mee doen met “Wij bloggen glutenvrij:

5 thoughts on “Glutenvrij in Purmerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code