Gluten- en lactosevrij weekmenu #6, week 40-2018

Het is weer zondag en dat betekent tijd voor een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #6. Deze week gaan we alweer de maand oktober in, dus een lekkere glutenvrije stamppot mag niet ontbreken. Uiteraard weer wat Oosterse gerechten, want die zijn allemaal zo lekker snel klaar. Erg handig en lekker voor doordeweeks.

Ook deze week op het menu pabellón criollo. Een super lekker traditioneel Venezolaans gerecht wat tussen onze familierecepten niet mag ontbreken en wij uiteraard graag met jou delen. Sophie’s oma (mijn schoonmoeder) komt namelijk uit Venezuela, dus hier in huize Dobber wordt er ook regelmatig Zuid-Amerikaans gekookt.

Ben je benieuwd wat Sophie en ik deze week nog meer uitgekozen hebben? Lees dan snel verder!

 



Maandag

Knolselderij stamppot met prei, pastinaak en spekjes

Een super lekkere gluten- en lactosevrije stamppot met knolselderij, aardappel, pastinaak, prei en spekjes. Rookworst erbij en smullen maar.

 

Dinsdag

Pittige paprika-tomatensoep

Een heerlijk, gezond en makkelijk soepje wat je binnen een half uur op tafel hebt staan. Erg lekker met wat glutenvrij stokbrood en hummus of met een aardappelsalade.

 

Woensdag

Bami goreng

Een van Sophie’s favoriete gerechten, dus deze week moet deze heerlijke glutenvrije bami goreng op het menu van haar.

 

Donderdag

Roseval aardappeltjes uit de oven

Deze roseval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven zijn super simpel om te maken en ook nog eens vrij snel klaar. Lekker met wat verse groente, salade en/of een stukje vlees erbij en je hebt een super maaltijd.

 



 

Vrijdag

Tjap tjoy met kip

Op vrijdag weer een lekker Oosters gerecht, namelijk tjap tjoy met kip. Als je deze tjap tjoy hebt geproefd dan wil je geen andere meer. Lekker makkelijk met wat witte rijst erbij en aanvallen maar!

 

Zaterdag

Pabellón Criollo

Pabellón criollo bestaat uit heerlijk mals draadjes vlees, lekker gekruide zwarte bonen, gebakken banaan en rijst. Maak er nog wat arepas bij en je hebt een geweldig lekkere Venezolaanse maaltijd. Pabellón is niet zo heel moeilijk om te maken, maar vergt wel wat tijd, dus daarom dit recept op de zaterdag.

 

Zondag

Ei muffins

Ei muffins zijn super veelzijdig en erg eenvoudig om te maken. Ik heb ze op de zondag gezet, want ze zijn heerlijk als ontbijt. Houdt je er een paar over? Geen probleem, want ze zijn ook fantastisch al tussendoortje en kunnen prima mee naar school in de lunchtrommel. Ei muffins zijn zowel warm als koud lekker en de variaties op dit recept zijn eindeloos.

Dat zijn de recepten dan alweer voor deze week. Veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

 



Ben je op zoek naar nog meer recept inspiratie? Kijk dan ook eens op onze pagina met weekmenu’s waar gegarandeerd iets lekkers voor je bij staat.

gluten- en lactosevrij weekmenu #6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code