Gluten- en lactosevrij weekmenu #4, week 38-2018

Het is weer zondag, dus weer tijd voor een nieuw Gluten- en lactosevrij weekmenu #4! Het is alweer september, dus tijd voor stamppot! Hoewel het nog niet echt koud is, vind ik het toch wel weer erg lekker. September is ook de maand van de arepas. Deze vind je dan ook terug in het weekmenu.

En wat denk je van zondag bakdag. Daarom deze week een heerlijk recept voor en gluten- en lactosevrije appeltaart. Ben je benieuwd wat ik nog meer voor je heb uit gekozen. Scroll dan snel naar beneden!

 Maandag

Boerenkool met rookworst

Vorige week heb ik een vreugde dansje gedaan toen ik de boerenkool weer in de winkel zag liggen. Hoewel het nog niet zo heel koud is, staat hij deze week toch op het menu. Heerlijk met een stukjes rookworst en wat jus.

 

Dinsdag

Thaise groene curry met kipfilet

Een super lekkere mild pittige Thaise groene curry. In dit recept gebruik ik een huisgemaakte Thaise groene curry pasta. Wil je wat sneller zijn, dan kan je ook een kant-en-klare variant in de winkel kopen. Ook lekker!

 

Woensdag

Arepas

Afgelopen week kreeg ik heel leuk een pak Harina P.A.N. toegestuurd met een leuke flyer erbij. “September maand van de Arepa”. Daarom staan deze heerlijke gluten- en lactosevrije Venezolaanse maïsbroodjes deze week op het weekmenu

 Donderdag

Spicy aardappeltjes uit de oven

Een heerlijk bijgerecht waar je eindeloos mee kunt combineren en binnen een handomdraai op tafel staat.

 

Vrijdag 

Beef shanghai

Wederom een van de wereldgerechten, maar dan gluten- en lactosevrij.

 

Zaterdag

Stroganoff saus

Ook deze stroganoff saus is zeker een aanrader. Lekker ouderwets met een stukje biefstuk, wat gebakken aardappeltjes en een salade.

 

Zondag

Appeltaart

Zondag bakdag! En wat is nu lekkerder dan een Oer Hollandse appeltaart, maar dan gewoon gluten- en lactosevrij. Lekker met wat slagroom. Mjam!

 www.sophieglutenvrij.nl

Gluten- en lactosevrij weekmenu #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code