Gluten- en lactosevrij weekmenu #25, week 15 2019

Een dagje later dan gepland, maar hier is alsnog een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #25. Waarom een dagje later? Eerst Sophie een fikse buikgriep waarvan ik eerst dacht dat het een glutenfout was. Maar doordat ik kort daarna precies hetzelfde kreeg, konden we ‘gelukkig’ een glutenfout uitsluiten. Wel ontzettend balen hoor. Uitgerekend zondag de warmste dag van dit jaar en dan lig je zielig met je laptopje en Netflix op bed. Gelukkig is Sophie inmiddels weer helemaal beter. Ook ik begin zo langzaam aan weer op te knappen en vandaag kon ik dan ook weer fijn naar mijn werk.

Wat hebben we deze keer uitgekozen voor het gluten- en lactosevrij weekmenu #25? Deze week wederom makkelijke en vrij snelle recepten zoals bijvoorbeeld een heerlijke glutenvrije ratatouille pasta, maar ook super snelle cajun kip wraps en natuurlijk een wereldgerecht. Namelijk de Amerikaanse jambalaya.Maandag

Aardappeltaart met broccoli en zalm

Deze aardappeltaart moet je gewoon echt een keertje geproefd hebben. Zo ontzettend lekker. Een heerlijk frisse salade erbij en je hebt een top maaltijd.

 

Dinsdag

Indiase Dahl

Deze Indiase dahl is ook een van de wereldgerechten en naast glutenvrij, ook nog eens vegan. Dit heerlijke gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker met basmatirijst of naanbrood.

 

Woensdag

Pasta met ratatouille en gehakt

Een mega snelle en super lekkere pasta met ratatouille. Hij staat namelijk binnen 25 minuten op tafel. Heerlijk met geraspte Parmezaanse kaas.

 

Donderdag

Italiaanse ovenschotel met aardappels en gehakt

Een van mijn favoriete ovenschotels is deze Italiaanse ovenschotel welke ook nog eens erg makkelijk om te maken is.Vrijdag

Cajun kip wraps

Vrijdag snackdag! Daarom vandaag deze heerlijke glutenvrije cajun kip wraps welke ook nog eens binnen 20 minuten klaar zijn.

 

Zaterdag

Jambalaya met kip, chorizo en ham

Wederom een van de wereldgerechten, namelijk de Amerikaanse jambalaya. Een goed gevulde schotel met rijst, kip, ham, chorizo en veel groenten.

 

Zondag

Babi pangang

Op deze zondag een heerlijke glutenvrij babi pangang. Echt zó lekker. Heerlijk met home made glutenvrije bami en je hebt een top maaltijd voor het hele gezin.Volgens jullie Sophie en mij al op Instagram? Je vind hier niet alleen foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code