Gluten- en lactosevrij weekmenu #24, week 14 2019

Vorige week is het door alle drukte en hectiek er even bij ingeschoten, maar deze week is hij er weer! Ons gluten- en lactosevrij weekmenu #24. Deze week hebben we voornamelijk gluten- en lactosevrije recepten welke je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Super handig natuurlijk voor de drukke doordeweekse dagen waar je zelf vast en zeker ook wel mee te maken hebt. Werk, school, zwemles, sport, afspraak bij de tandarts en voor je het weet is de dag alweer bijna om. En dan moet er natuurlijk ook nog gegeten worden om vervolgens ‘s avonds weer naar die ouderavond of de sportschool te gaan.

Deze week hebben we daarom onder andere een heerlijke Thaise kabeljauw uit de oven, een super lekkere Mexicaanse ovenschotel, maar bijvoorbeeld ook een zeer smakelijk kalkoen goulash.

 Maandag

Kalkoen goulash

Erg lekker en super snel is deze kalkoen goulash. Lekker met bijvoorbeeld witte rijst, aardappelpuree of heerlijk dippen met glutenvrij stokbrood.

 

Dinsdag

Mexicaanse pastaschotel uit de oven

Ook erg lekker is deze Mexicaanse pastaschotel uit de oven. Ook dit makkelijke recept staat binnen 30 minuten op tafel.

 

Woensdag

Thaise kabeljauw met groenten

Deze Thaise kabeljauw met groenten ziet er erg bewerkelijk uit, maar dat is hij absoluut niet. Lekker met witte rijst en wederom binnen een half uurtje op je bord.

 

Donderdag

Bloemkool nasi met ham en kip

Bij bloemkool rijst had ik zo mijn bedenkingen, maar inmiddels ben ik helemaal om. Echt een stuk lekkerder dan gedacht. En uiteraard weer super snel klaar.

 Vrijdag

Aardappelpizza

Vrijdag snack dag! Neem eens in plaats van een gewone glutenvrije pizza een aardappelpizza of zoals Sophie dit lekkere gerecht noemt, friet pizza.

 

Zaterdag

Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels

Deze schotel kun je maken met verse spinazie en zelfgemaakte aardappelschijfjes, maar als je echt snel wilt zijn, dan kun je gewoon diepvries spinazie gebruiken en kant-en-klare aardappelschijfjes. Wederom binnen een half uurtje op je bord.

 

Zondag

Minestronesoep

Zondag heb ik vaak wat meer tijd om uitgebreider te koken. Daarom deze heerlijke goed gevulde minestronesoep. Lekker met glutenvrij stokbrood of zelfgemaakte focaccia.Volgen jullie Sophie en mij ook al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code