Gluten- en lactosevrij weekmenu #23

Het is weer zondag! Helaas wel een regenachtige met veel wind. Dus vandaag maar gezellig met Sophie naar de bioscoop gegaan. Gelukkig moet het volgens de weerberichten vanaf dinsdag mooier weer worden. Ein-de-lijk! Toch wel weer erg behoefte om lekker naar buiten te kunnen gaan.

Zondag betekent natuurlijk ook een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #23. Deze week hebben Sophie en ik onder andere een heerlijke hartige rijsttaart met broccoli voor je uitgezocht, maar ook een super lekkere Thaise kabeljauw met groenten uit de oven. En een van Sophie’s favorieten, spaghetti met ham en kaas, of zoals wij hem noemen, kinderspaghetti.

Je leest het volledige gluten- en lactosevrij weekmenu #22 hieronder.Maandag

Harira Marokkaanse maaltijdsoep

Een hele snelle versie van Marokkaanse harira maaltijdsoep. Lekker met stokbrood en hummus. Deze maaltijdsoep is naast gluten- en lactosevrij ook nog eens vegan.

 

Dinsdag

Spaghetti met ham en kaas, kinderspaghetti

Snel, super makkelijk en ook nog eens kids proof is deze heerlijke spaghetti met ham en kaas of zoals wij hem noemen, kinderspaghetti.

 

Woensdag

Thaise kabeljauw met groenten uit de oven

Wederom een snel gerecht is deze heerlijke Thaise kabeljauw met lekker veel groente uit de oven. Serveer de kabeljauw en groenten met witte pandanrijst.

 

Donderdag

Andijvie-knolselderij stamppot met spekjes

Stamppot andijvie, maar dan een beetje anders is deze andijvie-knolselderij met spekjes. Ook deze heerlijke gluten- en lactosevrije stamppot staat wederom binnen een half uurtje op tafel.Vrijdag

Rijsttaart met broccoli, prei, ham en kaas

Heb je eventueel een restje rijst over van afgelopen woensdag? Dat is namelijk de perfecte basis voor deze hartige rijsttaart. Lekker met broccoli, prei, ham en kaas.

 

Zaterdag

Zoetzure kip met paprika, taugé en peultjes (Chicken tonight)

Natuurlijk ken je ze wel, de potten Chicken tonight. Lekker en een aantal soorten zijn zelfs gluten- en lactosevrij, maar weet je dat het super makkelijk, snel en veel lekkerder is om je eigen zoetzure kip te maken.

 

Zondag

Zoete rijstgebakjes met aardbeien en lemon curd

Zondag bakdag! Daarom vandaag deze super lekkere zoete rijstgebakjes met verse aardbeien en home made lemon curd.

 Volgen jullie onze avonturen al op instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code