Gluten- en lactosevrij weekmenu #22, week 11 2019

Het is weer zondag, dus ook weer tijd voor een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #22. Komende week is het de 2e editie van de Nationale week zonder vlees. Daarom hebben we speciaal voor deze keer een menu voor jullie samengesteld met een uitsluitend gluten- en lactosevrije vegetarische gerechten. Wil je meer lezen over de week zonder vlees en eventueel ook mee doen? Kijk voor meer informatie op de website van Nationale week zonder vlees.

Deze week hebben we op het weekmenu onder andere een heerlijke tomaten-paprikasoep, Chinese foe yong hai en super lekkere gepofte aardappels met roomkaas, lente-ui en bieslook.

Ben je benieuwd naar onze andere gerechten zonder vlees voor deze week? Je vind het vegetarische gluten- en lactosevrije weekmenu #22 hieronder.

Een hele fijne zondag allemaal!



Maandag

Chili sin carne met witte rijst en tortillachips

Deze super lekkere chili sin carne is niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan. Dit heerlijke en voedzame gerecht staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Lekker met tortillachips en witte rijst.

 

Dinsdag

Paprika-tomatensoep

Ook deze paprika-tomatensoep is niet alleen vegetarisch maar ook vegan. Lekker met wat glutenvrij stokbrood erbij en een huisgemaakte hummus om lekker mee te smeren op je broodje.

 

Woendag

Gado gado

Natuurlijk mag deze heerlijke en super voedzame gado gado niet ontbreken in ons vegetarische weekmenu. Lekker met witte rijst.

 

Donderdag

Indiase dahl

Uiteraard ook een van de wereldgerechten, namelijk deze Indiase dahl welke ook nog eens vegan is. Heerlijk met zelfgemaakt naanbrood en raita.

 



Vrijdag

Aardappelpizza

Vrijdag snack dag! Daarom deze heerlijke vegetarische aardappelpizza. Lekker, makkelijk, snel en eindeloos veel variatie mogelijkheden.

 

Zaterdag

Foe yong hai

Deze Chinese foe yong hai moet je echt een keertje proberen. Als je deze eenmaal hebt geproefd, dan wil je die van de Chinees zeker niet meer.

 

Zondag

Gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook

Ze zijn absoluut niet moeilijk om te maken, maar ze hebben heel even tijd nodig om te garen deze heerlijke gepofte aardappels uit de oven. Lekker met een gemengde groenteschotel en bijvoorbeeld een quinoa burger van Nature Crops welke ook glutenvrij zijn.

 



Volgen jullie onze avonturen al op Instagram? Naast foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten vind je hier ook een kijkje achter de schermen bij Sophie (is) Glutenvrij (en lactosevrij).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code