Gluten- en lactosevrij weekmenu #20, week 9 2019

Normaal verschijnt er elke zondag een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #20. Maar ja, het was natuurlijk voorjaarsvakantie, dus heerlijk met Sophie allerlei leuke dingen gedaan. Lekker uitgewaaid op het strand en schelpen gezocht, een dagje dieren kijken in Artis, zelfs 2 keer naar de bioscoop geweest en toen werd het afgelopen weekend ook nog eens stralend lenteweer. Hebben jullie ook zo genoten? Echt uitzonderlijk dat het zo warm is in februari.

Maar goed, hier is hij dan, een gloednieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #20. Deze week onder andere een heerlijke pasta ovenschotel en een super lekkere sweet chili kip met noedels, maar ook een verrukkelijke gado gado met home made pindasaus. Je vind het weekmenu hieronder! Geniet van het mooie weer deze week!Maandag

Minestronesoep

Vandaag een heerlijke goed gevulde minestrone maaltijdsoep. Lekker met glutenvrij stokbrood en kruidenboter of een groot stuk focaccia.

 

Dinsdag

Sweet chili kip met noedels

Je kent ze vast wel. De sweet chili kip in de pakjes in de supermarkt. Erg lekker en makkelijk natuurlijk, maar vaak helaas niet gluten- en/of lactosevrij. Dus dan maar zelf maken. En dat bleek eigenlijk best wel simpel.

 

Woensdag

Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat

Deze heerlijke ovenschotel met pasta, tomaat, courgette en gehakt moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Vooral de tomaten met kaas erboven op. Echt snoepen.

 

Donderdag

Gado gado met home made pindasaus

Op deze donderdag een mega lekkere gado gado met zelfgemaakte pindasaus. Lekker met witte rijst, veel kroepoek en gebakken uitjes.

 Vrijdag

Broodje hamburger met zelfgemaakte frietjes

Vrijdag snack dag! Vandaag een heerlijke home made glutenvrije hamburger met zelfgemaakte frietjes.

 

Zaterdag

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Uiteraard mogen de wereldgerechten niet ontbreken in het gluten- en lactosevrij weekmenu#20, daarom vandaag het recept voor de gluten- en lactosevrije bobotie. Lekker met witte rijst.

 

Zondag

Ajam opor, Indonesische kip in kruidige kokossaus

Meestal duurt het even voordat je een heerlijk Indonesisch recept op tafel hebt, maar dat valt bij deze ajam opor best wel mee. Hij staat namelijk in nog geen 1,5 uur op tafel. Erg lekker met witte rijst en sajoer boontjes.Dit was het weekmenu weer voor deze week. We hopen dat we jullie weer hebben kunnen inspireren.

 

P.s. volgen jullie ons ook al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code