Gluten- en lactosevrij weekmenu #2, week 36-2018

Gluten- en lactosevrij weekmenu #2 Het is weer zondag dus tijd voor een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu.  Speciaal voor jou heb ik weer een aantal van mijn gluten- en lactosevrije recepten geselecteerd om je de nodige kookinspiratie te geven voor komende week.

Wacht dacht je bijvoorbeeld van een van onze favorieten, kip kerrie madras. Een gerecht wat wij bijna wekelijks wel een keertje eten. Of heerlijke Thaise viskoekjes op vrijdag. Lekker voor bij de borrel of met wat pandan rijst en een frisse salade.

Inmiddels is het alweer september, dus we gaan de koudere periode weer tegemoet. Mijn oma zei altijd als de ‘R’ in de maand zit wordt het weer tijd voor winterkost. Lekker! Stamppot! Ik ben dol op stamppot. Je kunt mij echt wakker maken voor boerenkool met rookworst of hutspot. Aangezien het komende week toch nog boven de 20 graden wordt ga ik je deze wat zware kost niet voorschotelen. Daarom heb ik een lichte, enigszins zomerse stamppot voor je uitgekozen. Namelijk witlofstamppot met appel en gerookte zalm. Ik heb de lofjes en zalm al in huis voor komende dinsdag 😋😁

Ben je benieuwd naar wat ik nog meer voor je heb uitgekozen? Lees dan snel hieronder verder.

 Maandag Kip Kerrie Madras met witte rijst

Voorheen aten wij kip kerrie madras altijd uit een pakje, maar wist je dat je het eigenlijk vrij snel zelf kunt maken. Ook nog eens zoveel lekkerder!

 

Dinsdag Witlofstamppot met appel en zalm

September, dus tijd voor stamppot! Deze week nog wel even een wat lichtere variant 😉

 

Woensdag Spaghetti met romige tomaten-groentesaus

Een recept van mijn moeder wat ik naar onze smaak wat heb aangepast. Bij deze spaghetti moet ik altijd denken aan de film “Lady en de vagebond” van Disney.

 

Donderdag Ratatouille ovenschotel met aardappels, kaas en gehakt

Ratatouille is natuurlijk heerlijk, maar waarom niet verwerken in een lekkere ovenschotel. Je kunt de aardappels zelf voorkoken, maar voorgekookte kant-en-klare aardappelschijfjes werken ook prima in dit recept. Zeker als je net even wat minder tijd hebt. 

Vrijdag Thaise viskoekjes

Sophie zag deze net op mijn laptop voorbij komen. “Oh, mama! Gaan wie die lekkere spicy vissticks vandaag eten?” 😂

 

Zaterdag  Griekse kofta met courgette en aubergine

Een van de wereldgerechten, maar dan gluten- en lactosevrij. Je hebt er net even iets meer tijd voor nodig, maar dan heb je een heel lekker gerecht op tafel.

 

Zondag Engels ontbijt

Zondagochtend, dus tijd voor een uitgebreid ontbijt met dit heerlijke English breakfast.

 

Alvast een hele fijne week gewenst en eet smakelijk!

Liefs Audrey

  

Bekijk ook eens onze andere gluten- en lactosevrije recepten in onze recepten index.

Heb je een van mijn recepten gemaakt? Super leuk natuurlijk! Dat wil ik altijd graag weten. Tag met #sophieglutenvrij op social media zodat ik het ook kan zien!

Geen recept meer missen? Abonneer je dan op Sophie Glutenvrij onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer!

Gluten- en lactosevrij weekmenu #2, week 36-2018

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code