Gluten- en lactosevrij weekmenu #16, week 5 2019

Het is weer zondag! Helaas dit keer geen mooie zonnige en koude zondag zoals vorige week, maar een zeer regenachtige. Bleeh! Maar ja, we wonen nu eenmaal in Nederland en daar kan het weer vrij snel veranderen. Toch hoop ik nog wel op een aantal mooie winterse dagen met sneeuw en wellicht ijs zodat ik met Sophie kan gaan sleeën en schaatsen. Maar goed, een nieuwe zondag betekent ook een nieuw gluten- en lactosevrij weekmenu #16.

Dit keer een heerlijke aardappelschotel met spek, ui en appel, maar ook een goed gevulde minestronesoep of wat denk je van een heerlijke snack op vrijdag. Namelijk de glutenvrije shoarmaburger. Wil je weten wat Sophie en ik nog meer voor jullie hebben uitgezocht? Je vind het gluten- en lactosevrij weekmenu #16 hieronder!



Maandag

Pad Thai met kip, garnalen, paksoi en lente-uitjes

Op maandag deze heerlijke frisse en lichte, maar goed gevulde pad thai met garnalen, kip en verse groenten. Gezond, makkelijk en binnen 35 minuten op tafel.

 

Dinsdag

Aardappelschotel met spek, ui en appel

Als ik naar buiten kijk dan lijkt het wel herfst en bij herfst moet ik altijd denken aan wat stevigere recepten zoals deze heerlijke aardappelschotel met spek, ui en appel. Heerlijk met bijvoorbeeld broccoli, rode kool of sperziebonen.

 

Woensdag

Minestronesoep

 

Deze minestronesoep met je echt een keertje geproefd hebben. Goed gevuld met verse groenten, pasta, aardappel en gehaktballetjes. Een groot stuk glutenvrije focaccia erbij en je hebt een top maaltijd.

 

Donderdag

Chili con carne

Donderdag is voor ons zwemlesdag, dus dan heb ik wat minder tijd om te koken. Daarom deze heerlijke chili con carne. Normaal maak ik deze chili met witte rijst, maar vandaag maak ik het met taco mini schelpjes en een frisse salade erbij met ijsbergsla en rauwkost. Lekker, makkelijk en snel.



Vrijdag

Pitabroodje shoarmaburger met knoflooksaus

Ja, vrijdag snackdag! Deze keer een heerlijke variatie op het broodje hamburger, namelijk het pitabroodje shoarmaburger met knoflooksaus. Een heerlijke pittige glutenvrije burger welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben.

 

Zaterdag

Kip piri piri  met saffraanrijst

Uiteraard mogen de wereldgerechten niet ontbreken op het gluten- en lactosevrij weekmenu #16. Daarom vandaag deze super lekkere Portugese kip piri piri met saffraanrijst. Heerlijke malse kip met onder andere sperziebonen en paprika.

 

Zondag

Pabellón criollo, zwarte bonen, draadjesvlees en gebakken banaan met witte rijst

Pabellón criollo is het Nationale gerecht van Venezuela en bestaat uit heerlijk gekruide zwarte bonen, gebakken banaan, draadjesvlees in een heerlijke tomatensaus en witte rijst. Vaak maak ik er ook nog arepas bij. Even open snijden en dan heerlijk vullen met de zwarte bonen en het draadjesvlees.



 

Volg je onze avonturen al op Instagram? Je vind hier niet alleen foto’s van onze recepten, maar ook foto’s van de avonturen van Sophie en mij.

Uiteraard zijn wij ook actief op Facebook. Hier vind je wederom onze recepten, maar ook product tips, glutenvrije aanbiedingen en onze nieuwe gluten- en/of lactosevrije ontdekkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code