De favoriete glutenvrije tussendoortjes van Sophie

Favoriete tussendoortjes

Elke 15e van de maand schrijven een aantal glutenvrij bloggers als “Wij bloggen glutenvrij” over hetzelfde onderwerp. Deze maand is het onderwerp “favoriete tussendoortjes”. Een lijst van de deelnemers van deze maand met een link naar de website vind je onderaan dit bericht.

De favoriete glutenvrije tussendoortjes van Sophie zijn er heel veel, maar ja, dat is ook niet zo gek voor een 3-jarige.

Gezond

Helaas is onze kleine meid niet zo’n goede groente en fruit eter. Als baby at ze zo’n beetje alles, maar daar is helaas verandering in gekomen. Waarschijnlijk de leeftijd. Gelukkig begint ze weer wat meer gezonde dingen te eten. Elke dag schillen we een appeltje voor haar wat ze lekker tussendoor op kan peuzelen. Ook krijgt ze elke dag een groot stuk komkommer en soms wel meerdere keren per dag. Af en toe zijn de komkommers hier niet aan te slepen ha, ha. Heel soms eet ze een paar plakjes banaan.

Hartig 

Hartige hapjes hebben hier toch wel de voorkeur. Een soepstengel van Schär of een maïscracker van de Aldi doen het altijd erg goed. Kaasblokjes samen met gekookte Gelderse worst vind ze ook altijd erg lekker. Dit zetten we vaak neer als we visite hebben of soms in het weekend bij de borrel. Ik koop altijd de gekookte Gelderse worst van Zandvliet of AH eigen merk. Deze zijn glutenvrij.

Toastjes

Salades voor op toastjes vind ze niet zo’n succes. Ze eet de toastjes liever droog, ha, ha. Wij kopen altijd de crackertjes van Schär of de rice toast van Van der Meulen.

Chips

Meest favoriet is toch wel chips. In het weekend krijgt Sophie een klein bakje met lekkere chipies voor haar. Ze is dol op Bugles, Nibb-it rings en sticks, uienringen, mama mia’s, wokkels naturel en Pom Bar van Chio. Gelukkig zijn deze allemaal glutenvrij.

Voorheen was ze ook dol op de Hamka’s, maar ja, die mag ze helaas niet meer. Die bevatten tarwebloem.

Ei

Tussendoor geven wij Sophie ook wel eens een hard gekookt eitje. Gewoon lekker uit het vuistje.

Soms heb ik wel eens wat restjes groente, kaas, worst, zalm etc. staan wat eigenlijk te weinig is als kliekje. Hiervan maken we dan ei muffins. Lekker als tussendoortje en ook erg handig om mee te nemen voor onderweg. Ze zijn namelijk koud ook erg lekker. Het recept voor de ei muffins vind je hier

Tapas

Tapas worden hier regelmatig gemaakt. Soms zijn ze onderdeel van een uitgebreide tapaslunch, maar zijn ook erg lekker als tussendoortje.

Albondigas, een Spaans gehaktballetje in een pittige tomaten-paprika saus. Een heerlijk tussendoortje voor net uit school.

Gevulde champignons met mozzarella, paprika en rode pesto. Heerlijk als ze net warm uit de oven komen. Soms heb ik wel eens wat vulling van de champignons over. Deze doen we dan op een opengesneden pistoletje en dan even warm maken in de oven.

Gevulde tomaten met gehakt en paprika. Deze zijn ook het allerlekkerst als ze net warm uit de oven komen. In het recept staan vleestomaten, maar je kunt natuurlijk ook wat kleinere tomaten vullen. Deze happen wat makkelijker weg tussendoor.

En tot slot de kip krokant nuggets. Deze maak ik vaak voor bij het avond eten, maar meestal hebben we er een aantal over. Deze worden de andere dag dan op gegeten als hapje tussendoor. Heerlijk met een barbecuesausje.

Zoet

Rozijntjes

Rozijntjes! Wie is er niet mee groot geworden. Sophie is er dol op. Ik heb standaard een aantal doosjes in mijn handtas. Ook erg handig voor de moeilijke peutermomentjes ;-).

Chocolade

Sinds kort eet Sophie ook chocolade en dan bij voorkeur de Bros mini chocolaatjes. Ook deze zijn erg handig om mee te nemen. Op de peuterspeelzaal zitten ze, naast de rozijntjes, standaard in de traktatietrommel. Als een kindje iets trakteert wat Sophie niet mag, dan kan ze wat lekkers uit haar eigen trommeltje kiezen.

Koek

Sophie is ook dol op koek. De stroopwafels en oreo koekjes van Albert Heijn, Vrij van Gluten worden hier regelmatig gegeten. Meest favoriete koekjes zijn toch nog wel Mama’s eigengemaakte chocolade– en vanillekoekjes. Makkelijk om zelf te maken, erg lekker en super leuk om samen met mijn kleine meisje vormpjes uit te steken.

Cake en cupcakes

Ook de cake en cupcakes maak ik graag zelf. Hiervoor gebruik ik de Vrij van Gluten cakemix van Albert Heijn. Erg makkelijk en heel lekker.

Als we visite hebben of tijdens een verjaardag zijn standaard alle hapjes glutenvrij zodat Sophie thuis altijd zorgeloos kan genieten. Voor haar fijn, maar ook voor ons zodat we niet steeds op hoeven letten.

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

 

De deelnemende blogs voor deze maand zijn:

www.glutenvrijemama.nl
www.sophieglutenvrij.nl
www.foodless.nl 
www.storiesofacoeliac.nl
www.maakhetglutenvrij.nl
www.smaakvolglutenvrij.nl
www.ikbenglutenvrij.nl
www.doemijglutenvrij.nl

 1 thought on “De favoriete glutenvrije tussendoortjes van Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code