De favoriete glutenvrije koekjes van Sophie

De favoriete glutenvrije koekjes van Sophie

Elke 15e van de maand schrijft een groep glutenvrije bloggers gezamenlijk over hetzelfde onderwerp, ieder op zijn/haar eigen website onder de naam “Wij bloggen glutenvrij”. Je vind een lijst van de deelnemers onderaan dit artikel. Het onderwerp is deze keer “favoriete glutenvrije koekjes”.

Voor ons een erg leuk onderwerp om over te schrijven, want kleine Sophie is een heus koekiemonster. Ik beperk me tot de 8 meest favorieten, want anders wordt dit artikel wel heel erg lang ha, ha.

Mickey mouse en Hello kitty koekjes
Helaas zijn deze koekjes niet in Nederland te krijgen. Ik koop deze altijd voor Sophie in Spanje bij de Carrefour. Ze zijn per 2 verpakt, waardoor je ze makkelijk in de tas kan meenemen. Deze koekjes heb ik voor Sophie ook standaard in het trommeltje op de peuterspeelzaal zitten. Als een kindje iets uitdeelt wat zij niet mag, dan kan ze lekker van deze koekjes genieten.

 

Speculaasjes
De speculaasjes van Albert Heijn eigen merk zijn hier favoriet. Lekker met een kopje thee of van de winter met warme chocolademelk en slagroom

 

Chocolade biscuits
Sophie is ook dol op de chocolade biscuits van Lidl. Zo jammer dat deze maar een aantal keer per jaar verkrijgbaar zijn. Inmiddels zijn we helaas alweer halverwege onze voorraad.

 

 

Maria koekjes
Hetzelfde geldt voor de Maria koekjes van Lidl welke Sophie ‘bloemenkoekjes’ noemt. Ook deze zijn jammer genoeg maar een aantal keer per jaar verkrijgbaar. Gelukkig zijn ze in Spanje wel in het vaste assortiment opgenomen, dus die gaan ook altijd in de koffer mee terug of opa en oma sturen een aantal pakken voor ons op 😀

 

Digestive
Sophie vind de Digestive van Schär ook altijd erg lekker. Gelukkig zijn deze wel in diverse winkels verkrijgbaar. Deze koekjes zitten ook standaard in Sophie’s trommeltje op de peuterspeelzaal.

 

 

 

Stroopwafels
Ook de stroopwafels gaan hier altijd erg hard. Lekker groot, dus net even wat meer koek. Deze kopen wij ook van Albert Heijn eigen merk.

 

 

Oaties met melkchocolade
Deze vind ik zelf altijd erg lekker. Ze zijn van Verkade en verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Ze staan gewoon in het koekschap.

 

 

 

Oreo koekjes
Deze worden hier dagelijks gegeten als tussendoortje. Sophie is er dol op. Gelukkig zijn deze ook bij veel winkels verkrijgbaar en ook nog eens van diverse merken zoals, Damhert, Albert Heijn eigen merk en Coppenrath. Ook erg lekker als taartvulling als je ze mixt door de botercrème

 

Mama’s eigen gemaakte koekjes
Toch gaat er niets boven mama’s eigen gemaakte koekjes. Altijd erg leuk om samen op een regenachtige middag met mijn kleine meid samen koekjes te bakken. Klik voor het recept voor de chocoladekoekjes en vanillekoekjes op de link.

De deelnemers deze maand zijn:
Glutenvrijemama.nl
Sophieglutenvrij.nl
Smaakvolglutenvrij.nl
Ikbenglutenvrij.nl
Doemijglutenvrij.nl
Homeofcomfort.nl1 thought on “De favoriete glutenvrije koekjes van Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code