Sticky kipdrumsticks uit de oven

Ik heb jullie wel eens eerder verteld dat ik thuis twee kipmonsters heb. Namelijk Patrick en Sophie. Het pluimveevlees is bij ons dan ook niet aan te slepen. Elke variatie vinden ze lekker, zolang het maar….juist! Kip is!
En dan natuurlijk aan mij de schone taak om allerlei nieuwe kiprecepten te bedenken. Dat vind ik natuurlijk fantastisch om te doen. Ik ben en blijf natuurlijk een foodie in hart en nieren. Deze keer heb ik deze sticky kipdrumsticks bedacht. Of zoals Sophie ze noemt: “Sophie’s curry chicken”.  En dan niet als kip op Indiase wijze bereid. Nee! Ze vind dat ze een beetje naar curry ketchup smaken en daarom heel erg lekker, ha, ha.

Deze sticky kipdrumsticks zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog eens super simpel om te maken. Gewoon een kwestie van alle ingrediënten mengen tot een marinade en kippetjes minimaal een uurtje in laten trekken. Nog beter! Marineer ze een avond van te voren. Scheelt weer tijd de andere dag ;-). Daarna, hopla 40 minuten de oven in en eten maar!

Sticky kipdrumsticks zijn super lekker met bijvoorbeeld cajun aardappeltjes en een frisse salade. Maar ze zijn ook erg lekker als snack voor bij de borrel. En last but not least. Je kunt ze in plaats van in de oven ook lekker grillen op de barbecue. Lekker veelzijdig dus.

Heb je al trek gekregen in deze heerlijke kippetjes? Je vind ons recept hieronder!



Sticky kipdrumsticks uit de oven

Een super makkelijk recept voor de lekkerste glutenvrije sticky kipdrumsticks uit de oven.

Gang Bijgerecht, Kipgerecht
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties 10 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 kg kipdrumsticks
  • 7 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel glutenvrije ketjap
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels knoflook puree
  • 0,5 theelepel cayennepeper

Hoe maak je het?

  1. Meng de ketchup, honing, gembersiroop, bruine basterdsuiker, glutenvrije ketjap, paprikapoeder, sambal, knolfook puree en cayennepeper door elkaar tot een marinade.

  2. Leg de kipdrumsticks in de marinade en laat deze minimaal een uur intrekken. Je kunt de kipdrumsticks ook een avond van te voren marineren, zodat je ze de andere dag alleen nog maar in de oven hoeft te doen.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  4. Doe de kipdrumsticks samen met de marinade in een ovenschaal.

  5. Bak de sticky kipdrumsticks in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.

  6. Draai de kip regelmatig om en schep steeds weer een beetje marinade over de kip zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Heb je genoten van deze sticky kipdrumsticks uit de oven en ben je benieuwd naar nog meer van onze kiprecepten? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije kipgerechten.



 

Hebben jullie Sophie en mij al gevonden op Social Media?

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code