Tijm-knoflook aardappeltjes uit de oven

Super simpel, maar oh zo lekker zijn deze heerlijke tijm-knoflook aardappeltjes uit de oven. Eigenlijk zijn ze zo eenvoudig om te maken dat je het bijna geen recept meer mag noemen. Ook staan deze heerlijke tijm-knoflook aardappeltjes binnen een mum van tijd op tafel. Namelijk al in 35 minuten waarvan  slechts 10 minuten voorbereidingstijd. Geweldig…Continue reading Tijm-knoflook aardappeltjes uit de oven

Tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten

Wat een verschil in weer hadden we vorige week zeg. Het begin van de week was het gewoon herfst en zaten we gekleed in lange mouwen aan de stamppot boerenkool met rookworst. Einde van de week was het heerlijk zomerweer, gingen de korte mouwen weer aan en kregen we direct weer trek in zomerse gerechten.…Continue reading Tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten

Glutenvrij weekmenu 2019-38

Het is weer een nieuwe zondag, dus tijd voor een nieuw glutenvrij weekmenu 2019-38. Jeetje, wat is die week weer voorbij gevlogen zeg. En wat een apart weerbeeld hebben we gehad in ons kikkerlandje. Begin van de week was het echt herfst, vanaf donderdag kwam de zomer weer terug en vanaf morgen zakken we weer…Continue reading Glutenvrij weekmenu 2019-38

Broodje ei met bacon en kaas uit de oven

Het is altijd weer een leuke uitdaging om iets nieuws en uiteraard glutenvrij voor het zondagochtend ontbijt te verzinnen. We hebben natuurlijk al eens de glutenvrije havermoutpannenkoeken gehad, poffertjes met banaan, zelfgemaakte glutenvrije muesli, glutenvrije wafels en best veel gerechten met ei. ‘t Ja, met ei kun je nu eenmaal eindeloos veel gerechten maken en…Continue reading Broodje ei met bacon en kaas uit de oven

Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella

Afgelopen zaterdag was Patrick weg, dus wij Dobber meisjes hadden het rijk voor ons zelf. Sophie en ik altijd gaan dan altijd gezellig ‘meiden’ dingen doen. Lekker een beetje tutten, meidenfilms kijken op Netflix, samen kleuren en knutselen en natuurlijk lekker eten. Sophie: “Wat gaan we eten vanavond mama?” Ik: “Sowieso verse tomatensoep, maar er…Continue reading Hartige plaattaart met tomaat, courgette en mozzarella

Granny Green glutenvrije producten

– gesponsord- Een aantal weken geleden was ik wat op Instagram aan het rondkijken. Altijd leuk om te zien wat collega foodbloggers voor lekkers uit hun keuken’s toveren, reviews over kookboeken te zien, de prachtigste foto’s bewonderen gemaakt door food fotografen en natuurlijk het ontdekken van nieuwe producten. Zo stuitte ik ook op een post…Continue reading Granny Green glutenvrije producten

Boerenomelet met ham, doperwten, lente-ui en paprika

Bij ontbijt denk je vaak aan een gerecht met ei. Zoals bijvoorbeeld een heerlijk roereitje, een uitsmijter, een gekookt ei, misschien wel ei muffins of een omelet. Een omelet is natuurlijk best lekker, maar wel een beetje saai. Ik gebruik deze dan ook alleen maar in reepjes door een gerecht. Veel lekkerder. Maar een boerenomelet…Continue reading Boerenomelet met ham, doperwten, lente-ui en paprika

Ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons

Momenteel zijn de ovenschotels niet aan te slepen in ons gezin. We hebben inmiddels heel wat verschillende soorten gemaakt en uiteraard hebben we nog heel veel ideeën voor wat nog meer in de oven kan qua eten. Patrick’s nieuwe motto is dan ook: “Als het uit de oven komt, dan is het altijd lekker”. Ook…Continue reading Ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons

Sticky kipdrumsticks uit de oven

Ik heb jullie wel eens eerder verteld dat ik thuis twee kipmonsters heb. Namelijk Patrick en Sophie. Het pluimveevlees is bij ons dan ook niet aan te slepen. Elke variatie vinden ze lekker, zolang het maar….juist! Kip is! En dan natuurlijk aan mij de schone taak om allerlei nieuwe kiprecepten te bedenken. Dat vind ik…Continue reading Sticky kipdrumsticks uit de oven