Belastingaangifte 2018, gluten- en lactosevrij dieet

Het is alweer bijna 1 maart. En 1 maart betekent dat we de belastingaangifte 2018 mogen, of zelfs moeten doen. De belastingaangifte in huize Dobber laat ik meestal aan Patrick over. Als finance manager is hij veel beter op de hoogte van bepaalde dingen dan ik. Ook heeft hij de aangifte meestal vrij snel voor elkaar omdat hij altijd alles keurig van te voren uitzoekt en verzameld. Topper!Wat mag je aftrekken als je een dieet volgt?

Maar ja, hoe zit het nu als je op voorschrift van een arts een bepaald dieet moet volgen? Zoals bijvoorbeeld bij Sophie? Zij moet een glutenvrij dieet volgen, maar daarnaast ook nog eens een lactosevrij dieet. Dit brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Mogen we deze kosten net als vorig jaar weer aftrekken?

Dat heeft mijn topper Dobber dus even haar fijn voor ons uitgezocht. Je mag inderdaad weer vaste bedragen aftrekken voor deze diëten.

In ons geval met een gluten-en lactose-intolerantie is dit een vast bedrag van € 1.050,-. Volg je alleen een glutenvrij dieet dan is dit bedrag wederom € 900,- en volg je een glutenvrij dieet in combinatie met een koemelkeiwitvrij dieet dan is dit bedrag zelfs € 1.100,-. Heb je nu bijvoorbeeld 2 coeliaken in het gezin, dan mag je het vaste aftrekbare bedrag verdubbelen, dus 2 x € 900,- is € 1.800,- in totaal.

Je kunt deze bedragen, maar ook alle andere diëten welke aftrekbaar zijn, terug vinden in de dieetlijst 2018 van de belastingdienst.

Dieetverklaring

Je kunt dieetkosten alleen aftrekken als je hiervoor een schriftelijke verklaring van de arts of diëtist hebt. De belastingdienst kan aan jou vragen of je een ingevulde dieetbevestiging kunt overhandigen bij controle. Deze dieetverklaring moet je door de arts of diëtist in laten vullen.

Wij gaan dit weekend de aangifte weer invullen. Altijd weer spannend of we iets terug krijgen of dat we juist betalen moeten. Het is natuurlijk prettig dat we € 1.050,- mogen aftrekken, maar dat wilt niet zeggen dat we dit bedrag ook daadwerkelijk terug krijgen. Verdien je bijvoorbeeld te veel zoals wij, dan hou je helaas niets over. Gedoe met drempels enzo. Meer informatie hierover vind je op de site van de belastingdienst.

‘t Ja, leuker kunnen we het niet maken, misschien door dit artikel wel een beetje makkelijker. In ieder geval veel succes met het invullen van de belastingaangifte 2018!

  

Even geen zin in je belastingaangifte, maar gewoon in een lekker gluten- en lactosevrij gerecht? Kijk dan ook eens in onze recepten index

Sophie Glutenvrij is ook te vinden op Instagram. Volgen jullie ons daar al? Lijkt ons gezellig

Bron belastingaangifte 2018: belastingdienst.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code