Belastingaangifte 2017 gluten- en lactosevrij dieet

Belastingaangifte 2017

Het is vandaag 1 maart, dus het is tijd voor de belastingaangifte 2017.  Voor velen geen leuke klus en soms veel uitzoek werk. Ik laat de belastingaangifte altijd lekker aan mijn  man Patrick over. Hij is hier een stuk beter in dan ik met zijn financiële achtergrond en heeft het meestal vrij snel voor elkaar.Wat mag je aftrekken als je een dieet volgt?

Maar hoe zit het nu als je op voorschrift van een arts een bepaald dieet moet volgen? Zoals bijvoorbeeld bij Sophie?Zij moet een glutenvrij dieet volgen, maar daarnaast ook nog eens een lactosevrij dieet. Dit brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Mogen we deze kosten net als vorig jaar weer aftrekken? Dus toch maar even zelf op onderzoek uitgegaan en inderdaad, je mag weer vaste bedragen aftrekken voor deze diëten.

In ons geval met een gluten-en lactose-intolerantie is dit een vast bedrag van € 1.050,-. Volg je alleen een glutenvrij dieet dan is dit bedrag € 900,- en volg je een glutenvrij dieet in combinatie met een koemelkeiwitvrij dieet dan is dit bedrag zelfs € 1.100,-. Heb je nu bijvoorbeeld 2 coeliaken in het gezin, dan mag je het vaste aftrekbare bedrag verdubbelen, dus 2 x € 900,- is € 1.800,- in totaal.

Je kunt deze bedragen, maar ook alle andere diëten welke aftrekbaar zijn, terug vinden in de dieetlijst 2017 van de belastingdienst.

Dieetverklaring

Je kunt dieetkosten alleen aftrekken als je hiervoor een schriftelijke verklaring van de art of diëtist hebt. De belastingdienst kan aan jou vragen of je een ingevulde dieetbevestiging kunt overhandigen bij controle. Deze dieetverklaring moet je door de arts of diëtist in laten vullen.

Wij gaan vandaag de aangifte weer invullen. Altijd weer spannend of we iets terug krijgen of dat we juist betalen moeten. Het is natuurlijk prettig dat we € 1.050,- mogen aftrekken, maar dat wilt niet zeggen dat we dit bedrag ook daadwerkelijk ook terug krijgen. Gedoe met drempels enzo. Patrick zijn afdeling 😉 Meer informatie hierover vind je op de site van de belastingdienst.

‘t Ja, leuker kunnen we het niet maken, misschien door dit artikel wel een beetje makkelijker. In ieder geval veel succes met het invullen van de belastingaangifte 2017!

Op zoek naar meer tips en weetjes, deze vind je in ons blog

 Bron belastingaangifte 2017: belastingdienst.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code