Bakels glutenvrije broodmixen

Bakels glutenvrije broodmixen

Een tijdje terug werd ik benaderd door Bakels Senior N.V. met de vraag of ik hun glutenvrije broodmixen eens wilde uitproberen samen met mijn gezin. Uiteraard wilde we deze graag proberen. Als gauw kwam er een doos met 3 verschillende soorten glutenvrije broodmixen. De Artisan broodmix, de wit broodmix en de meergranen broodmix. Vandaag was ik dan eindelijk in de gelegenheid om deze glutenvrije broodmixen uit te testen.

Glutenvrij Artisan broodmix
Als eerste hebben we de Artisan broodmix getest. Er zit 300 gram mix in het zakje. Ik had verwacht dat dit voor een klein broodje zou zijn, maar ik was erg verrast door de grote hoeveelheid deeg die je hiermee kan maken. Op de verpakking staan duidelijke instructies, dus de mix was in een handomdraai gemaakt.

Wat ik erg positief vind aan dit deeg is dat het niet plakt, in tegenstelling tot andere glutenvrije brooddegen, en het erg goed werkbaar is. Het deeg is makkelijk af te steken met een deegschraper en rolt makkelijk uit. Met dit deeg heb ik een vlechtbrood gemaakt, want daar leent het zich goed voor.

Het deeg rijst erg goed en verdubbeld in volume. Ik heb het ongeveer een uurtje laten rijzen. Na het rijzen is het deeg nog steeds goed elastisch en veert goed terug. Vervolgens heb ik het afgebakken gedurende 25 minuten op 200 graden celsius in de heteluchtoven op een bakplaat.

Het brood heeft een mooie krokante korst. Ondanks dat het brood wat plakkerig is, vond ik verrassend lekker. Ook denk ik dat je met de glutenvrije Artisan broodmix veel mogelijkheden hebt. Dit ga ik zeker nog uitproberen en dat recept ga ik uiteraard met jullie delen.

Na een aantal uurtjes wordt het brood wat taaier. Patrick vond dat iets minder lekker, maar Sophie vond het fantastisch. Die heeft bij de soep heel wat sneetjes op met kruidenboter.

Glutenvrije wit broodmix
Ook dit deeg is vrij simpel te maken en de instructies op de verpakking zijn duidelijk. Dit deeg is duidelijk een stuk meer plakkerig dan de Artisan broodmix waardoor het lastiger werkbaar is, maar dat ben ik wel gewend van glutenvrij brooddeeg.

De wit broodmix heb ik in een cakeblik gedaan. Ook deze heb ik ongeveer een uur laten rijzen en ook dit deeg verdubbelt in volume. Het brood heb ik gebakken in de heteluchtoven op 200 graden celsius gedurende 25 minuten.

Het brood heeft een mooie knapperige korst. Helaas was het iets ingezakt, maar dat hoeft niet persé aan de mix te liggen. De volgende keer gebruik ik wel een andere cakeblik, want het brood was vrij lang, maar ook vrij laag door de vorm. Een hoger brood is toch fijner als je er sneetjes van wilt maken.

Het brood is luchtig en lekker, iets plakkerig van binnen en heeft een wat zoete smaak.

Glutenvrije meergranen broodmix
Voor de glutenvrije meergranen broodmix heb ik gebruik gemaakt van de broodbakmachine. Hiervoor heb ik de instructies van de broodbakmachine gevolgd en de broodbakmachine ingesteld op het glutenvrij programma, 750 gram en medium donkere korst.

Helaas duurde het ruim 3 uur voordat het brood klaar was, maar het scheelt wel plakkerige handen en een ‘gevecht’ met het deeg.

Het brood heeft een heerlijke knapperige korst, beter nog dan de broden welke in de oven gebakken zijn en is heerlijk luchtig. Persoonlijk is dit mijn favoriet, maar smaken verschillen uiteraard.

Wij zijn erg tevreden over de glutenvrije broodmixen van Bakels en gaan deze zeker vaker gebruiken.

De glutenvrije broodmixen zijn onder andere verkrijgbaar bij Holland and Barrett en Bakzolder.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van Bakels Senior N.V.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code