Witlofstamppot met appel en gerookte zalm

 

Print recept

Witlofstamppot met appel en gerookte zalm

Witlof is nooit een van mijn favorieten geweest, dus ik maakte het eigenlijk vrij weinig. Tot deze witlofstamppot. Glutenvrij en echt verrassend lekker. Dit gerecht ga ik zeker vaker maken. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 7 stronkjes witlof
  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 2 appels
  • 6 lente-uitjes
  • 300 gram gerookte zalm
  • 125 gram crème fraîche
  • 25 gram verse bieslook
  • zout en peper
  • scheutje melk (optioneel)
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd deze in stukken.  Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Stoom de aardappels even droog.

  2. Snijd de stronkjes witlof in repen van ongeveer 1 cm en verwijder de bittere kern. Kook de witlof in een laagje water met een scheutje melk in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet de witlof af in een vergiet.

    De melk zorgt ervoor dat de witlof zijn bittere smaak verliest. Hou je juist van die bittere smaak, laat dan de melk weg.

  3. Snijd de gerookte zalm in stukjes en de lente-uitjes in ringetjes. Schil de appel en snijd deze in blokjes. 

  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de lente-uitjes. Voeg de appel en de gerookte zalm toe en bak deze even mee.

  5. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche. Voeg de witlof toe en stamp dit door de aardappels. Knip de bieslook fijn boven de pan. 

  6. Voeg de lente-uitjes, appel en gerookte zalm toe en roer alles nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Deze witlofstamppot is ook erg lekker met een stukje rookworst erbij.

Meer recepten vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code