Spruitjes, gepaneerde kipfilet en ovenfriet van zoete aardappel

Ik ben vaak in de keuken te vinden en vind het heerlijk om nieuwe glutenvrije gerechten te bedenken voor mijn gezin. Dit was ons menu van afgelopen zondag. Viel erg in de smaak :-p

Spruitjes met spekjes, gepaneerde kipfilet met mozzarella en spinazie, ovenfriet van zoete aardappels

Ingrediënten:

Spruitjes met spekjes uit de wok:
– 500 gram spruitjes
– 125 gram rook spekjes
– 1 el mosterd
– zout

Kook de spruitjes met wat zout in 8 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af. Verhit een beetje olie in een wok en bak de spekjes rondom bruin. Voeg een eetlepel mosterd toe en roer even door. Voeg de spruitjes toe en wok deze even mee. In plaats van mosterd kan je ook wat stukjes appel en een eetlepel honing toevoegen.

Gepaneerde kipfilet met mozzarella en spinazie:
– 2 grote kipfilets
– bolletje mozzarella
– handje spinazie
– glutenvrij paneermeel
– 1 ei
– vleestouw
– peper en zout
– boter of olie om in te bakken

Snij de kipfilets een beetje in zodat ze wat platter worden. Beleg met mozzarella en de spinazie en vervolgens weer een laagje mozzarella. Leg de andere kipfilet er bovenop en bind alles samen met een stukje vleestouw.
Klop het ei los. Doe wat paneermeel in een bakje met zout en peper naar smaak.
Haal het kipfilet pakketje eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Bak de gepaneerde kip rondom bruin in de koekenpan met wat olie of boter.

Ovenfriet van zoete aardappels
– 3 zoete aardappels
– paprikakruiden
– knoflookpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappels in frieten van 1 tot 1,5 cm breed. Dep de frieten droog met wat keukenpapier en kruid ze met paprikakruiden en knoflookpoeder naar smaak. Leg de frieten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze gedurende 20 tot 30 minuten in de oven. Draai de frieten halverwege de oven tijd even om.
In plaats van paprikakruiden en knoflookpoeder kan je natuurlijk ook diverse andere kruiden gebruiken zoals curry, cajun, cayenne peper etc. Het mag best een beetje pittig en kruidig aangezien de zoete aardappels ècht zoet zijn.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code