Spaghetti met romige tomatengroente saus

 
Print recept

Spaghetti met romige tomatengroente saus

Deze glutenvrije spaghetti met romige tomatengroente saus is vrij makkelijk te maken en altijd een succes. Heerlijk met een frisse salade en wat Parmezaanse kaas

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Porties 8 personen
Auteur Audrey

Ingredi├źnten

  • 500 gram gehakt
  • 500 gram glutenvrije spaghetti
  • 1 ui
  • 1 bolletje knoflook anders 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 250 gram champignons
  • 4 kleine blikjes tomatenpuree
  • runderbouillon
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels maizena
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • margarine of olie

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui, de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten). Ik gebruik hier meestal een hakmolen voor. 

  2. Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak en draai hier balletjes van. Iets kleiner dan een bitterbal.

  3. Borstel de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in plakjes.
  4. Doe 2 afgestreken eetlepels maizena in een kom. Voeg hier ongeveer 500 ml melk aan toe. Klop het geheel even goed door. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer het geheel nogmaals even door. Voeg nu zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
  5. Verhit 3 eetlepels margarine of olie in een braadpan of hapjespan. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en fruit het geheel ongeveer 1 minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en braad deze rondom lichtbruin.
  6. Voeg nu de champignons toe en roerbak deze gedurende 3 minuten mee. Vervolgens voeg je de Italiaanse roerbakgroente toe en roerbak dit nogmaals 3 minuten.
  7. Schenk nu de saus bij het geheel en laat deze op hoog vuur, al roerend, indikken. Voeg 1 eetlepel (of 1 blokjes) runderbouillon toe aan de saus. Doe de deksel op de pan als de saus is ingedikt en laat het geheel op een laag vuur gedurende een half uur zachtjes doorkoken.
  8. Kook ondertussen de spaghetti. Serveer de saus bovenop de spaghetti. 

    Eet smakelijk!

Notities

Tip! Mocht de saus te dik worden, dan kun je eventueel wat melk bijvoegen om het geheel wat te verdunnen. Vind je de saus wat te dun, dan kan je uiteraard altijd een papje van een eetlepel maizena en een scheutje melk bijvoegen.

spaghetti-saus-4
Sophie helpt ook graag mee in de keuken <3
spaghetti-saus-5
“Kijk mama, sjamjon!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link



 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code