Popcorn

Popcorn, makkelijk, snel, gluten- en lactosevrij

 

Popcorn
Print recept

Popcorn, homemade en ook nog eens gluten- en lactosevrij

De lekkerste popcorn maak je heel makkelijk zelf. Glutenvrij, lactosevrij en ook nog eens een stuk gezonder dan de kant-en-klare varianten. Als je deze eenmaal hebt geproefd, wil je geen andere meer.

Gang Snack
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes
Porties 1 grote schaal
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • popcorn maïs
  • zonnebloemolie
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Giet een laagje zonnebloemolie van ongeveer 1 cm in een grote pan met deksel. Laat de olie heet worden. Je kunt dit testen door 3 maïskorrels in de olie te gooien. Als de maïskorrels 'poppen' dan is de olie heet genoeg.

  2. Strooi een laagje maïskorrels in de pan en doe snel de deksel erop. Let op dat je niet te veel maïskorrels in de pan doet. Je krijgt anders een enorme hoeveelheid.

  3. Al snel zullen de maïskorrels gaan poppen. Schut af en toe de pan eventjes heen en weer. Zo zakken de nog niet gepopte maïskorrels naar de bodem van de pan en voorkom je dat de verse popcorn verbrand in de olie.

  4. Als je geen geplop meer hoort, dan kun je de deksel van de pan halen. Giet de popcorn in een grote schaal, strooi er zout over naar smaak en schep even om.

    Klaar en smullen maar!

Notities

Met popcorn kun je eindeloos variëren. Binnenkort zal ik nog meer variaties op dit recept met jullie delen.

Liefs Audrey

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code