Pizza broodjes

Pizza broodjes

Heerlijk als lunchgerecht, lekker bij de borrel of gewoon als snack.

Ingrediënten voor 4 grote of 6 kleine pizza broodjes:
– 1 pak Bakels glutenvrije wit broodmix
– 300 ml lauwwarm water
– 15 ml plantaardige olie
– 1 zakje gist (7 gram)
– 1 bolletje knoflook (of 2 teentjes)
– 1 middelgrote rode ui
– 1/2 rode punt paprika
– 1/2 groene paprika
– oregano
– 150 ml gezeefde tomaten
– rode peper puree
– knoflook puree
– geraspte jong belegen kaas
– peper en zout

Doe 300 ml lauwwarm water, 15 ml plantaardige olie, de witbrood mix en 1 zakje gist in een kom of in de mixer. Mix met de kneedhaak eerst 1 minuten op de laagte stand en vervolgens 4 minuten op de middelste stand.

Verdeel het deeg in 4 grote of 6 middelgrote ballen en druk deze plat tot ongeveer 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek de bakplaat af met huishoudfolie en laat ongeveer een half uur rijzen op een warme plaats.

Meng de gezeefde tomaten met wat oregano, knoflook puree, rode peper puree, peper en zout naar smaak.
Snijd de paprika’s in blokjes en de rode ui in ringen. Snipper het bolletje knoflook zo fijn mogelijk.

Bestrijk met een eetlepel de broodjes met de tomatensaus. Verdeel de gesnipperde knoflook over de broodje en bestrooi royaal met de geraspte kaas. Verdeel de rode uien ringen en de paprika over de broodjes.

Bak de broodjes in zo’n 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Je kunt uiteraard ook een andere witbrood mix gebruiken. Volg dan de instructies op verpakking.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code