Oma’s groentesoep, ouderwets lekker en glutenvrij

 

Print recept

Oma's Groentesoep

Oma's groentesoep. Wat mij betreft blijft dit toch wel de lekkerste groentesoep. Okay, het is even een klusje, zeker als je de bouillon zelf maakt, maar dan heb je ook wel iets heerlijks op tafel en ook nog eens glutenvrij.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 1 grote pan
Auteur Audrey

Ingrediƫnten

  • 3 liter runderbouillon
  • 900 gram soepgroenten
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 handjes glutenvrije vermicelli of spaghetti
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Breng 3 liter zelfgemaakte runderbouillon zachtjes aan de kook.

  2. Kruid het gehakt met wat peper en zout en draai hier soepballetjes van. Voeg de soepballetjes toe aan de bouillon en laat even zachtjes doorkoken. Schep eventueel grijs schuim uit de pan met een schuimspaan of zeef.

  3. Voeg nu de soepgroente toe en roer alles even goed door. Voeg vervolgens de bieslook, basilicum en peterselie toe.

  4. Strooi nu 2 handjes glutenvrije vermicelli (Peaks) of glutenvrij spaghetti in de soep. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.

  5. Laat de soep zachtjes doorkoken, zo'n 30 minuten, totdat alle groente gaar is.

    Eet smakelijk!

Notities

Wil je weten hoe je zelf verse runderbouillon kunt maken? Klik dan hier voor het recept en ik leg het je stap voor stap uit.

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

 

1 thought on “Oma’s groentesoep, ouderwets lekker en glutenvrij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code