Nasi goreng met kipsaté glutenvrij

 

 

Print recept

Nasi goreng met kipsaté

Lekker, makkelijk en glutenvrij. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indisch
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 200 gram achterham plakjes glutenvrij
  • 450 gram nasi groente
  • 4 kipfilets
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • Boemboe Nasi Goreng Lidl merk Kania en Jumbo eigen merk zijn glutenvrij
  • knoflookpuree
  • rode peper gemak AH
  • Djintan
  • wokolie
  • zout
  • ketjap manis glutenvrij
  • Sambal oelek
  • 1 bolletje knoflook (of 2 teentjes knoflook)
  • 1 ui
  • Satésaus of pindasaus.

Hoe maak je het?

  1. Snij de 2 grote kipfilet in blokjes voor de saté. Doe deze in een kom of schaal en voeg een flinke scheut ketjap bij. Snij de ui en de knoflook grof en voeg deze bij de kipfilet. Voeg een eetlepel sambal oelek toe. Schep het geheel even goed om en laat ongeveer een half uur marineren.
  2. Klop de eieren los met de melk. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de omelet aan beide kanten bruin.
  3. Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze naar smaak met de Djintan (gemalen komijnzaad). Snij de plakjes ham in vierkantjes.
  4. Zet water met zout op voor de rijst.
  5. Verhit een scheutje wokolie in een wok of hapjes pan en wok de kipfilet rondom bruin. Voeg de ham toe en wok deze even een minuutje mee. Voeg nu een beetje knoflookpuree en een beetje rode peper gemak toe naar smaak.
  6. Schep het geheel even om. Voeg nu de nasi groente toe en wok het geheel een paar minuutjes mee.
  7. Kook ondertussen de rijst (ik gebruik altijd Pandan rijst) in 10 minuten gaar, giet deze af in een vergiet en doe de rijst weer terug in de pan. Laat de rijst met de deksel op de pan even 10 minuten staan.
  8. Voeg nu de boemboe bij de kip, ham en nasigroente en schep alles even goed door. Snij de omelet in kleine stukjes en voeg deze bij de nasi mix. Voeg nu de rijst toe en wok alles even goed door.
  9. Verhit ondertussen in een hapjespan of koekenpan een scheutje wokolie. Haal de blokjes kipsaté uit de marinade en bak deze rondom bruin. Voeg nu de kant-en-klare saté saus toe en laat op een laag vuur even door sudderen.
  10. Klaar is je nasi goreng met kipsaté.
  11. Eet smakelijk!

 

Meer glutenvrije recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link



1 thought on “Nasi goreng met kipsaté glutenvrij

  1. Het gerecht is zeer goed in de smaak gevallen. Bedankt voor het delen!

    Omdat we niet gewend zijn aan pittig eten hebben we de rode peper achterwege gelaten en ipv een eetlepel sambal een theelepel gedaan, maar alsnog vonden we het erg pittig. Gelukkig was het nog wel te doen.
    Ipv nasi kruiden van de Lidll heb ik bij een toko nasi kruiden gehaald.

    Al met al, een leuke uitbreiding voor de glutenvrije keuken! Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code