Marmercake, chocolade- en vanille cake

Marmercake

Sophie en ik zijn erg fan van de glutenvrij cakemix van Albert Heijn uit de “vrij van gluten” serie. Eerst hebben we een gewone cake uitgeprobeerd volgens de verpakking. Daarna zijn we aan de slag gegaan met cupcakes waar de mix ook zeer geschikt voor is en vandaag hebben we een marmercake uitgeprobeerd. Wederom een groot succes en ook weer super eenvoudig om te maken.

Wat heb je nodig?:
– 1 pak AH vrij van gluten cakemix
– 250 gram zachte ongezouten roomboter
– 4 eieren
– 1,5 eetlepels cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Houdt voor een heteluchtoven 160 graden aan. Doe de cakemix, de eieren en 225 gram boter in een beslagkom en mix alles tot een glad mengsel.

Verdeel het beslag in twee porties. Voeg aan 1 portie 1,5 el cacaopoeder toe en mix even door totdat het cacaopoeder is opgenomen in het beslag.

Vet het een cakeblik in met de resterende 25 gram boter.
Verdeel het vanillebeslag verticaal tot de helft van het cakeblik. Doe hetzelfde met het chocoladebeslag.

Bak de cake in het midden van de oven 50 tot 60 minuten.
Je kunt na 50 minuten de cake controleren door een breinaald in de cake te steken. Als de breinaald droog uit de cake komt, dan is de cake gaar.

Stort de cake op een taartrooster en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Sophie Glutenvrij



1 thought on “Marmercake, chocolade- en vanille cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code