kippensoep glutenvrij

 

Print recept

Kippensoep glutenvrij


Uiteraard is Sophie net als veel peuters erg kieskeurig wat eten betreft. Groenten zijn ineens ‘eng’ geworden en brood gaat er de laatste tijd ook erg moeizaam in. Gelukkig blijkt ze ineens verzot te zijn op soep. In plaats van brood krijgt ze nu dan ook als lunch een vers bereidde soep met daarin de nodige goede voedingsstoffen die ze nodig heeft als opgroeiend klein meisje. Naast tomatensoep en groentesoep heb ik nu deze heerlijke, goed gevulde, kippensoep glutenvrij kunnen maken voor haar, wat overigens erg makkelijk bleek

Gang Soep
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 8 borden
Auteur Audrey

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 2 liter water
  • 150 gram fijne soepgroenten
  • 1 prei
  • 2 winterpenen
  • 1 grote ui
  • 3 stukjes foelie
  • 1 laurierblaadje
  • 20 gram platte peterselie
  • 6 takjes selderij
  • 8 gekneusde zwarte peperkorrels
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 flinke hand glutenvrije vermicelli of spaghettie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Spoel de kippenbouten af met koud water en leg ze in een grote soeppan. Snijd de prei en ui in grove stukken. Snijd 1 winterpeen ook in grote stukken. Voeg de prei, ui en winterpeen toe bij de kippenbouten. Schenk hier 2 liter water bij. Voeg nu de helft van de peterselie, de selderij, de gekneusde zwarte peper, foelie en het laurierblaadje toe.

  2. Breng het geheel aan de kook. Zodra alles kookt, zet dan het vuur laag en laat alles ongeveer 45 minuten door sudderen. De kippenbouten zijn gaar zodra ze boven komen drijven.
  3. Giet, zodra de kippenbouten gaar zijn, het geheel in een vergiet met daaronder een andere pan of grote kom om de bouillon op te vangen. Verwijder het vel van de kippenbouten en trek met een vork het kippenvlees los en hou dit even apart.
  4. Giet de bouillon terug in de pan en zet weer terug op het vuur. Voeg nu de blokjes winterwortel, 2 kippenbouillonblokjes, het kippenvlees, de soepgroenten en een flinke hand glutenvrije vermicelli of -spaghetti toe. Laat nog even zachtjes door pruttelen totdat de wortels en soepgroenten gaar zijn. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code